Slam poetry

2024.07.19. 20:05

Bárki mikrofont ragadhatott péntek este az Avasi Közösségi Kávézóban - képekkel

Tizenöten jelentkeztek az Avasi Közösségi Kávézó slam poetry estjére, hogy előadják műveiket a színpadon. Persze a költészetre fogékony vendégek gyakran a helyszínen is kedvet kapnak a szerepléshez. Az open mic keretében ők is a mikrofon elé állhattak péntek este, hogy megosszák gondolataikat a közönséggel.

Édes Richárd

Slamest az Avasi Közösségi Kávézóban

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

 A slam poetryről beszélgettünk az est szervezőjével, Pap Emíliával

 

A slam poetry összehozza az embereket

„A rendezvény célja az volt, hogy Miskolcon értéket teremtsünk, ápoljuk a kultúrát és lehetőséget adjunk a közösségépítésre” - beszélt az avasi slamest hátteréről Pap Emília, az esemény megálmodója. - 

Azokat is mindig várjuk a slamestekre, akik nem feltétlenül szeretnének kiállni a közönség elé felolvasni, mégis szeretnék, ha verseik által hallanák a "hangjukat

 

De mi is az a slam poetry?

Az előző slam esten minden korosztály képviseltette magát a színpadon, a 16 évestől egészen a 80 éves előadóig. A szervező szerint az idősebbek az alkotás során az élet szépségeit, míg a fiatalok inkább kritikusabb gondolatokat fogalmaztak meg, társadalmi kérdések foglalkoztatták őket. Általában arról írtak, hogyan érzik magukat a világban, illetve Miskolcon. 

 

A slammelés kirobbant a komfortzónából

„Mert az előadás során az embernek színpadra kell állni, ez egy izgalmas állomás az önfejlődésben. A slamek szerzői kívülről nézve elemzik önmagukat, a saját lelkiállapotukat” - ásott a slam alkotások mélyére Pap Emília. - 

Ezek az alkotások egyfajta önelemzések, önvizsgálatok arról, hogyan reagálnak az emberek az eseményekre, a külső történésekre.

Pap Emília szerint a korábbi esten előadott alkotások többnyire kirobbanóan humorosak voltak, a közönség végignevette az egészet. Számára óriási élmény volt látni, hogyan teremt a slam egy érdekes emberekből álló közösséget. Legutóbb volt olyan slammerük, aki Debrecenből jött, mert felkeltette az érdeklődését a rendezvény, és ezúttal is csatlakozott, elhozta a barátait is.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában