Ózdi munkák

2024.07.23. 18:30

Bokrokat és fákat metszenek városszerte

Folyamatosan gondozzák és metszik a növényeket Ózdon az ÓVI dolgozói. Kiemelt figyelmet fordítanak az út menti bokrokra és cserjékre.

Boon.hu

Növényápolás Ózd városában

Forrás: ozd.hu

Folyamatosan dolgoznak az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai, hogy a város zöldterületei a nyári hőségben is rendezettek legyenek. A rendszeres fűvágás mellett más fontos feladatokat is végeznek a parkokban, fás, bokros területeken - írja az ozd.hu. 

Eltávolítják a látást akadályozó ágakat, hajtásokat
Forrás: ozd.hu

Az intézmény zöldfelület-gazdálkodás munkatársai Ózd közigazgatási területén folyamatosan végzik a fák, bokrok, a sövény, illetve a cserjék metszését. Kiemelt hangsúlyt helyezünk azokra a területekre, ahol ezek gondot okozhatnak közlekedés szempontjából. Ezeket mindig előre vesszük, és igyekszünk ezeket folyton, visszatérően visszavágni, visszametszeni

 - mondta Csernus Noémi, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény ágazatvezetője.

A városlakók örömére

A lenyesett zöldhulladék sem megy kárba. Ez ugyanis a komposztálótelepre kerül, ahol a fás szárú növényeket ledarálják, a lágyszárúakat pedig közvetlenül a prizmákba teszik. Az érett komposztot parkokban, valamint az önkormányzat kertészetében használják fel. A város lakói örülnek, hogy szépen karbantartott, zöld környezetben tölthetik szabadidejüket. 

Ez nagyon jó dolog, hiszen én is közlekedem autóval, és sokszor van az, hogy nem látjuk a másik járművet, hogy mikor fog bekanyarodni. De így, hogy az ÓVI szakemberei ezt megcsinálják, nagyon hasznos. Precízen végzik ezeket a munkákat

 - hangsúlyozta Vincze Györgyné.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában