Borverseny

2024.07.21. 20:30

Helyi borászat bora kapta a legnagyobb pontszámot Sárospatakon

Átadták az idei Sárospataki Borverseny díjait a Sárospataki Bornapok részeként megrendezett eredményhirdetés keretében szombaton.

A borverseny győztes boráért járó díjat a Pajzos Zrt. szőlésze, Fedor Levente vette át Jarecsni János hegyközségi elnöktől (középen)

Fotó: BSZA

Jarecsni János hegyközségi elnök tájékoztatása szerint nagy arany minősítést 11, aranyat 65, ezüstöt 75, bronzot pedig 18 bortétel kapott. Oklevelet egyetlen bornak ítéltek meg a borbírálók. 

A borverseny legmagasabb pontszámát 97,33 ponttal a sárospataki Pajzos Zrt. nyerte a 2017. évjáratú Tokaji 6 puttonyos aszújával.

 Ugyancsak a borverseny keretén belül választották ki Sárospatak Város Borát, melyet Varga Laura fiatal borász nyert, Tokaji "Yes Chef" Furmint száraz 2022 borával. A Pataki Diákok Bora címet egy éven át viseli a Tokaj-Portius Pincészet, Tokaji Furmint "Fekete-hegy" 2021. évjáratú bora, melyet a Boros Borbárban lehet megkóstolni. Kiválasztották az idei nyár borait is, melyet a Hotel Bodrog, a Boros Borbár, valamint a Vár Vendéglő és Panzió éttermeiben lehet megkóstolni. A Nyár Bora győztesei: Hutka Bormanufaktúra Tokaji Sárga Muskotály félszáraz 2023. évjáratú bora, Béres Szőlőbirtok Tokaji Sárga Muskotály száraz 2023 évjáratú bora, valamint a Ciróka Pincészet Tokaji Furmint száraz 2023. évjáratú bora – hangzott el az eredményhirdetésen. Mint korábban közöltük, a Tokaj Borvidék legnagyobb hegyközségi borversenyére idén több mint száznyolcvan tételt neveztek a borászok és borászati cégek, amit hat bíráló bizottság értékelt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában