Döntöttek

2024.08.26. 11:33

Ezekre a miskolci útépítésekre adott pénzt a magyar kormány-fotókkal

Több, Miskolc városát érintő közútfejlesztésről döntött a magyar kormány 1257/2024. (VIII. 22.) számú határozatában.

Boon.hu

A miskolci Bosch gyár számára is fontos a közlekedési összeköttetés

Fotó: BOON

Magyarország Kormánya augusztus 22-én fontos - Miskolc közúthálózatának fejlesztésről szóló döntést hozott, amelynek révén többszázmillió forint értékű beruházás kezdődhet meg. 

A miskolci repülőtér helyén kialakított logisztikai bázis miatt is fontos a nagyobb áteresztő kapacitású út
Fotó: BOON

A 1257/2024. (VIII. 22.) számú kormányhatározat szerint a Miskolcot elkerülő 306. számú főút Sajó-hídja és a Dr. Cselényi József utca és  Repülőtéri úti kereszteződés között lévő szakaszon a Repülőtéri úti és a Várközi Lajos utcai jelzőlámpás csomópontok kapacitásbővítése történik meg. Erre a Magyar Közút Nonprofit  Zrt. kap megbízást.

Idén már kell 60 millió 

A terv megvalósítása érdekében az építési és közlekedési miniszternek a külgazdasági és külügyminiszter kezdeményezésére gondoskodnia kell 60 millió forint biztosításáról a 2024. évi központi költségvetésből. A beruházás megvalósítása érdekében a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel legfeljebb ekkora összegű támogatási szerződést kell kötni.

 Kétszer két sávos lesz 

Ugyancsak ez a kormányhatározat tartalmazza a részleteket. A 306-os számú főút Sajó-híd és a Dr. Cselényi József utca – Repülőtéri úti kereszteződés között lévő 800 méteres szakaszát kétszer kétsávossá bővítik és a szakaszon lévő két jelzőlámpás csomópontot többsávos turbókörforgalmú csomóponttá alakítják át. Ezt a projektet az Építési és Közlekedési Minisztérium készíti elő.

Kétszer 100 millió 

A kormányhatározat rendelkezik arról is, hogy az építési és közlekedési miniszternek a feladat előkészítése érdekében – a pénzügyminiszter bevonásával – gondoskodnia kell legfeljebb 100 millió forint rendelkezésre állásáról a 2025. évi központi költségvetés állami közútfejlesztési beruházásokat szolgáló előirányzatából, illetve ugyancsak 100 millió forint rendelkezésre állásáról a 2026. évi központi költségvetésből.  

Az építési és közlekedési miniszternek gondoskodnia kell a projekthez a tervező kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás megindításáról.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában