Táboroznak

2024.08.06. 12:00

Miskolcról startol a VI. Extrém Talajtani Tábor

A CSSI -Talajtani Helyszínelők csapata 3 napos tábort szervezett, hogy a 14-20 évesek és a talajtan iránt érdeklődő pedagógusok is megismerkedhessenek a terület tudományával.

Kedden Miskolcon rendezték az első napot, majd a tábor Püspökladányon és Nádudvaron folytatódik. Az első napon a talajtan „ifjú titánjai” számára feltárultak a Miskolci Egyetem rejtett ajtajai, és megtekinthették a Treitz Péter Talajtani Előadót és Monolittárat, egyúttal betekintést nyerhettek a KITE Zrt. tevékenységébe. Az ismerkedés és a csapatjátékok során jobban összekovácsolódott a csapat, a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Karának Földrajz- és Geoinformatikai Intézetének szervezésében egy talajtérképezési gyorstalpalón vettek részt az érdeklődők. 

A második napon a tervek szerint a szelvényásás és szelvényleírás mellett egy kis fürdőzés is lesz a Nádudvari Strand- és Termálfürdőben. A harmadik napon pedig a KITE Zrt. és a Miskolci Egyetem tart bemutatónapot drónokkal, high-tech mezőgazdasági művelőeszközökkel és saját készítésű talajszelvényekkel. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában