Program

2024.08.06. 13:30

A Varbói-tó mellett játszva tanultak a diákok

„Tehetséget fejlesztettek a Pitypalatty-völgyi Református Körzeti Általános Iskolában, Parasznyán.

A diákok az erdőben tanulhatnak a legtöbbet az erdőről

Forrás: Pittypalaty-völgyi általános iskola

Pályázati pénzből szerveztek tehetségfejlesztő programot a közelmúltban Parasznyán, a Pitypalatty-völgyi Református Körzeti Általános Iskolában. A programok részeként kirándultak a közeli Varbói-tóhoz egy egész napos program keretében. 

Illusztrálta az elhangzottakat

A kirándulás során tartotta meg Csiger Zsolt erdész, külső szakértő az erdőgazdálkodással kapcsolatos előadását, miközben a gyakorlatban is illusztrálta az elhangzottakat. Az iskola tanárai mellett néhány szülőt is felkértek a nevelők, hogy kísérje el a csapatot. A kiránduláson étkezést is biztosítottak a gyerekeknek.

 

A vizeink védelméről

A sorozat utolsó órájához egy foglalkozás kapcsolódott, Kiss József környezetvédő előadása a vizeink védelméről. Ezt követően kezdődött a 4-5 órás interaktív foglalkozás, ahol a környezetvédő a fenntarthatóságról, általában a környezetvédelemről is beszélt a szülőket is megszólítva. A szülőkkel előzetesen egyeztettek a programról, és jelképes feladatokat is bíztak rájuk a szervezők az esemény lebonyolítása során. Kisebb vetélkedőt is terveztek a foglalkozáson, ahol a gyerekek motiválására kisebb tárgynyereményeket is átadtak.

 

Segít a pályaválasztásban

A parasznyai általános iskola programjának gerincét a természettudományokkal kapcsolatos ismeretek mélyítése és bővítése alkotta, tájékoztatták portálunkat a szervezők. Mint mondták, 
tevékenységük célja az volt, hogy táplálják diákjaik érdeklődését a természettudományok iránt, és lehetőség szerint ilyen irányba tereljék őket későbbi pályaválasztásuk, továbbtanulási döntésük során. A sok izgalmas, személyes élmény révén véleményük szerint erősebb érzelmi kapocs alakult ki, a megfelelően átadott tudásanyagnak köszönhetően pedig elmélyültebb ismereteket szerezhettek a gyerekek.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában