Életet ment

2024.08.19. 14:00

Augusztus 20-án is adhat vért Miskolcon!

A négynapos hétvége sokak számára a pihenésről és kikapcsolódásról szól, de ilyenkor sem szabad megfeledkezni azokról, akiknek szükségük van a segítségre.

Gárdonyi Edina

Fotó: Vajda János

Az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSz) közleményében Dr. Nagy Sándor, az OVSz szakmai főigazgató-helyettese kiemelte, hogy a kórházak folyamatosan igénylik a vérkészítményeket műtétekhez, baleseti sérültek ellátásához és különféle betegségek kezeléséhez. A vérkészítmények közül a legrövidebb ideig felhasználható mindössze öt napig őrzi meg szavatosságát- tette hozzá a szakmai főigazgató-helyettes.

Miskolcon a nemzeti ünnepen különleges helyszínen várják a véradókat 

Miskolcon augusztus 20-án, kedden az ünnepi kavalkádban is várják a véradókat különleges helyszínen, a polgármesteri hivatal aulájában, a Városház tér 8. szám alatt 14 és 19 óra között. A véradáshoz előzetes regisztráció szükséges, amit az OVSz honlapján lehet megtenni.

Aki egészségesnek érzi magát, bátran menjen

Grubert Roland, a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Szervezetének igazgatója májusban nyilatkozott a boon.hu-nak. Arra a kérdésre, hogy mi a feltétele annak, hogy valaki vért adhasson, elmondta, hogy aki elmúlt 18 éves, de még nem töltötte be a 65. életévét és egészségesnek érzi magát és testsúlya meghaladja az 50 kilogrammot, bátran jelentkezzen véradónak, hiszen minden véradás előtt van orvosi vizsgálat, és amennyiben bármilyen kizáró ok áll fenn, az a véradás előtt kiderül. Egy véradás mindössze néhány percet vesz igénybe, de valakinek az életét mentheti meg.

Ments meg három életet

Minden véradás számít és egyetlen véradással akár három életet is megmenthetünk, miközben hozzájárulunk ahhoz, hogy az OVSz biztonságosan elláthassa a kórházakat és egészségügyi intézményeket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában