boon.hu video

20 órája

Röplabdacsarnok: elvitte a tetőt a vihar Miskolcon, ennyibe kerül az újjáépítése (fotók, videó)

Június 10-én pusztított Miskolcon a vihar. Az MVSC röplabdacsarnok látta igazán a kárát.

Szaniszló Bálint

A június 10-ei éjszakai vihar leszakította az MVSC röplabdacsarnok tetőszerkezetét

Fotó: Vajda János

A június 10-én, hétfő hajnalban Miskolcon pusztított vihar jelentős károkat okozott a városban - írta a boon.hu. Többek között a Miskolci VSC Csokonai úti létesítményben, ahol az orkánerejű szél lebontotta a röplabdacsarnok tetejét, amely több tíz méter távolságban a közelben lévő fák tetején landolt. 

röplabdacsarnok
Az MVSC röplabdacsarnok ilyen állapotban most
Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Ilyés Miklós klubelnök aznap ezt nyilatkozta a boon.hu-nak: ,,Reggel 6 órakor szólt a takarítónő, hogy mi történt. A korábban az épületrészen lévő palatetőt pár éve cserélték ki sátortetős lemeztetőre. Az épületnek biztosítása van, ebben a pillanatban még nem tudni, hogy pontosan mekkora kár keletkezett. Az időpont annyiban mondható szerencsésnek, hogy a röplabdásoknál éppen nyári szünet lesz, s bízunk abban, hogy mire kell, megtörténik a helyreállítás. A mellette lévő judocsarnokban a szőnyegeket kellett elpakolni, hogy ne legyenek vizesek".

Röplabdacsarnok: elázott a burkolat és a fal 

Azóta kiderült, hogy a Miskolc Városi Sportcentrum kezelésében lévő csarnok tetejét 2100 négyzetméternyi területen tépte fel a vihar, ezáltal az épületben található tornaterem burkolata és falazata elázott. A csarnok rendeltetésszerű használatához elengedhetetlenül szükséges az ingatlanban keletkezett károk mielőbbi helyreállítása.

Vis maior pályázat 

Ennek érdekében Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata vis maior pályázatot nyújtott be a Belügyminisztériumhoz. A miskolci közgyűlés szeptember 24-i rendkívüli ülésén a testület egyhangúlag tudomásul vette és jóváhagyta a pályázatot.  

Mint megtudtuk, valamivel több, mint 354 milllió forint szükséges a csarnok tetőszerkezetének újjáépítéséhez. Sikeres vis maior pályázat révén a támogatás 248 millió forint lehet - ez 70 százalékot jelent -, a maradék 30 százalékot - 106 millió forintot - a város költségvetéséből kell biztosítani. 

Nem elég a kártérítés 

Érdekesség, hogy a káreseménnyel kapcsolatban biztosítási eljárás is folyamatban van. A biztosító által felajánlott biztosítási díj összegét a sportcentrum nem fogadta el, fellebbezett, amelynek elbírálása még folyamatban van. 

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában