Füzér

2 órája

Tizenötödször ünneplik a pálinka szabadságát

Tizenötödik alkalommal rendezik meg a hétvégén Füzéri Szabad Pálinkafesztivált.

Boon.hu

A füzéri vár ad otthont a fesztiválnak

 A program gerince ugyan szombaton zajlik le, de már pénteken is zajlanak események. Például „Füzéri Tündérkert 2024” – címmel tartanak programismertetőt, valamint az oltvány- és gyümölcsfajták bemutatóját. Mindezeken túl ekkor tartják Makoldi Sándor képírásos mennyezeteinek avatását. 

A megjelenteket Horváth Jenő polgármester köszönti, a mennyezetet pedig Makoldi Miklós mutatja be, majd egyházi áldás és szentelés következik. A „Kenyered és Borod táplál engem…” - című rendezvény felkért előadói Eperjes Károly színművész, Kalló Imre erdész, borász és Rózsa Péter biogazda lesznek. Szombaton rendezik meg a Szent Mihály napi programot Füzér várában. A plébániakertben közösségi gyümölcsoltvány ültetést szerveznek a Tündérkerti civil program keretében. Délután három órakor az ünnepélyes megnyitón beszédet tart dr. Latorcai Csaba miniszterhelyettes, dr. Hörcsik Richard országgyűlési képviselő és Horváth Jenő polgármester. 

Ekkor tartják meg az „Üvegbe zárt ízek” és a Füzérért Alapítvány „I. Füzéri kenyérsütő verseny”, valamint „Füzér legszebb portái” elnevezésű versenyek eredményhirdetését és díjkiosztását is. A programsorozat keretében fellép Dánielfi Gergely énekes-zenész, az érdeklődők meghallgathatják Badár Sándor humorista előadását, valamint a rendezvény már többszöri visszatérő fellépője a Csík Zenekar. Mindezek mellett számos más kísérő program csábítja a lehetséges látogatókat Füzérre. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában