Főszerepben a bor

14 órája

Itt a Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok részletes programja

A Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok hazánk egyik legrégebbi szüreti eseménye, 1932 óta ünnepeljük. A szervezők a háromnapos ünnepre, október 4-e és 6-a között a „Fehér borok, színes kultúra” jegyében várják az érdeklődőket Tokajba.

Boon.hu

Gyűlik a szőlő a polgármesterek borához

Fotó: Vajda János

A Tokaj belvárosát érintő fejlesztések miatt a Tokaj Fesztiválkatlan ad otthont az idei Szüreti Napoknak, de a város számos pontján lesznek programok. 

 A rendezvény a legtöbb program esetében díjtalanul látogatható. A tokaji bor évszázadok óta meghatározó szerepet játszik nemzeti identitásunk alakulásában, így az esemény célja ennek a kulturális hagyománynak az ápolása, illetve a világörökségi terület sokszínű közösségi értékeinek a bemutatása Magyarország egyik legnépszerűbb turisztikai régiójában, a tokaji aszú névadó városában, Tokajban. 

Szüreti felvonulás, prémium borászok  

Az elmúlt években közel tízezren fordultak meg a három nap alatt a városban, és minden bizonnyal az idén is sok látogatót vonz majd a fesztivál, hisz a szervezők minden korosztály számára biztosítanak izgalmas programokat a 10 éves Tokaj Fesztiválkatlanban, és szerte a városban.  

Lesz látványos szüreti felvonulás (a helyi nevelési-oktatási intézmények, a hagyományőrző csoportok, a borlovagok közreműködésével) október 5-én (szombaton) 14 órától a megszokott útvonalon, de kibővítve egészen a Fesztiválkatlanig. A szőlő-összeadási ceremónia a borvidék polgármestereinek ünnepélyesen összeadott termésével a katlan nagyszínpadán lesz megrendezve.  

A Bortér Tokaj-Hegyalja kiváló boraival (a Tourinform Tokaj faházában vásárolhatnak  fesztiválpoharat), a gasztrosétány finom ízekkel, a kézművesek és mesterségek utcája ajándéktárgyakkal várja a vendégeket. Vidám, szüreti hangulatban térzenei koncertek és utcazenészek  is szórakoztatják majd a kicsiket és nagyokat egyaránt. A gyermekek számára október 6-a, vasárnap ígér felhőtlen kikapcsolódást izgalmas programelemekkel.

Különleges zenei programok 

A nagyszínpadon különleges zenés programok, koncertek is várják a határainkon innen és túlról érkező, különféle stílusok rajongóit.  

Desh tündérmesébe illő története a magyar zeneipar egyik legizgalmasabb színfoltja, aki október 4-én (pénteken) 20 óra 30 perctől lép fel. 

A főnap sztárvendégei Korda György és Balázs Klári október 5-én (szombaton) 20 óra 30 perctől lépnek fel. Az idén 85 éves Korda György és felesége, egyben duettpartnere, Balázs Klári a legnépszerűbb Korda-Balázs slágerekkel és látványos színpadi show-val készül a Tokaj-hegyaljai Szüreti Napokra. Reptér, Lady N.., Mamma maria…Számtalan örökzöld, melyek mind felcsendülnek majd.

Utcazene a színpadon 

A kisszínpadokon (a szüreti teraszon, és a borteraszon) minőségi utcazenei formációk és DJ-k  szórakoztatják majd a közönséget pénteken és szombaton. Regán Lili lesz sztárlemezlovas október 5-én (szombaton) 23 órától. Fellépnek a Tokaji Utcazene Fesztivál idei különdíjasai („A legegyedibb zenei formáció”).    

A kiállító borászok: Disznókő Tokaj, Ducsai János Pincészete, Grand Tokaj, Gróf Dégenfeld Szőlőbirtok és Kastélyszálló****, Kései Pincze, Paulay Borház, Tibor Családi Pince, Szerelmi Pince és további hegyaljai borászatok!

Nyitott pincék 

Külső, alternatív helyszíneken is lesznek programok, lesznek nyitott pincék a három nap alatt. Például a THE-Tokaji Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban október 5-én (szombaton) egész napos szüreti kavalkád - szorosan a szüreteléshez kapcsolódó – programokkal vár mindenkit. A Tokaji Borászok Asztaltársasága tagjai dűlőtúrával várják a tokaji borok szerelmeseit október 5-én (szombaton) 10 órától. További tokaji helyszínek is készülnek izgalmas gasztro és kulturális programokkal.

A programok:

OKTÓBER 4. (PÉNTEK)  

NAGYSZÍNPAD  

17.00 Csík János és a Mezzo  

20.30 DESH 

BORTERASZ  

15.00-18.00 DJ Graffy (chill)  

18.00 A Tokaji Utcazene Fesztivál különdíjasai, A legegyedibb zenei formáció, a SMOOTH BRASS fellépése  

22.00-23.00 DJ Graffy (warm up)   

23.00 METZKER VIKTÓRIA 

24.00-01.00 DJ Graffy (after) 

SZÜRETI TERASZ  

16.00-21.00  

Musical Trips Trio  

Luis Eduardo Castagno latin duo 

21.00-22.00  

Norton Band 

OKTÓBER 5. (SZOMBAT) 

10.00-12.00, és 16.00-18.00 Agyagbanda 

10.00-18.00 Népi játékok tere 

14.00 SZÜRETI FELVONULÁS 

17.00 Szüreti vacsorahajó (infó és jegyek: www.hajokirandulas.hu)  

NAGYSZÍNPAD  

15.00 Szőlő összeadási ceremónia  

16.00 Hagyományőrző csoportok 

18.00 Kelet Brass Band  

20.30 KORDA GYÖRGY ÉS BALÁZS KLÁRI 

BORTERASZ 

13.00-20.00 DJ Till (chill) 

22.00-23.00 DJ Till (warm up)

23.00 REGÁN LILI 

24.00-01.00 DJ Till (after) 

SZÜRETI TERASZ 

15.00-21.00  

Juhász Anikó gitár koncert 

Redbreast Wilson szóló koncert 

Ambroo One Man Band és Horváth Misi koncert

OKTÓBER 6. (VASÁRNAP) 

10.00-18.00 

Gyerekprogramok:  

• Spongyabobos játszóház 

• Spongyabobos kalandpálya 

• BuborékVarázs 

• Babajátszótér 

• Lufihajtogatás 

• Arcfestés 

• Csillámtetoválás 

BORTERASZ  

11.00 KALAP JAKAB koncert  

12.00-15.00 Helyi amatőr művészeti csoportok 

16.00 4 for Dance (best of)   

17.00 A három kívánság c. vásári játék (Burattino  Bábszínház)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában