boon.hu video

2 órája

Vasbetonváz: nem igazak a pletykák

Eladták az épülettorzót a miskolci Futó utcában. Vajon kié lett a ronda vasbetonváz? Elterjedt a hír a városban, hogy ki vásárolhatta meg, ezért megkérdeztük, ők-e az új tulajdonosok.

Hajdu Mariann

A betonváz a Futó utcán

Fotó: Vajda János

Lekerült az eladó tábla a miskolci épülettorzóról a Futó utcában, a ronda vasbetonváz évtizedek óta félkészen áll Miskolcon, erről a napokban elsőként számolt be portálunk. A helyszínen jártunk: láthattuk, folyik a munka, tisztítják a gaztól a környéket. Egy ott dolgozó férfi az új tulajdonos személyét ugyan nem árulta el, annyit viszont mondott, hogy telefonszámunkat eljuttatja neki. Ám azóta senki nem keresett bennünket. Ezután beszéltünk a korábbi tulajdonossal, a Takarmányszervíz Kft. ügyvezetőjével, hátha előrébb jutunk, de ő azt válaszolta, nincs felhatalmazása, hogy elárulja, ki a vevő. Megtudtuk viszont tőle, hogy örülnek neki, hogy sikerült túladni az ingatlanon, hiszen jól tudja, hogy szégyenfoltja Miskolcnak az épülettorzó.

vasbetonváz
Vasbetonváz a Futó utcában, kérdés, mi lesz belőle
Fotó: Vajda János

Vasbetonváz: nem jelentkezett a vevő

Ezután érdeklődtünk a miskolci városháza sajtóosztályától, kérdeztük, jelentkezett-e a vevő esetleges beépítési tervekkel az önkormányzatnál. Firtattuk azt is, hogy mivel elkezdődött a vasbetonvázat körülvevő terület rendezése, van-e ennek kapcsán bejelentési kötelezettsége az új vevőnek.

A következő választ kaptuk: 

A Főépítészi Kabinet nem tud róla, hogy eladták, hogy ki a vevő. Náluk eljárást nem indítottak, nem is érdeklődtek, így beépítési terveket sem láttak. A zöldfelület rendezése nem engedélyköteles.

Avalon: szerették volna

Több helyen is érdeklődtünk városszerte, és mindenkitől úgy hallottuk, hogy bizonyára a Hell cégcsoport vásárolhatta meg az ingatlant. Ezért megkerestük a cégcsoporthoz tartozó Avalon Center Kft. ügyvezetőjét, Tóth Róbertet, hogy igaz-e a hír, ők-e az új tulajdonosok. A cég több ingatlanon is dolgozik Miskolcon, az utolsó simításokat végzik a központi leánykollégium felújításán, és hamarosan kezdik a beruházást a Szent István tér mellé, ahová lakóház, ahogy mi szoktuk hívni, Avalon-ház  épül. 

Nem az Avalon Center Kft vásárolta meg a kérdéses ingatlant

 – válaszolta. Hozzáfűzte, szerették volna megvenni, de nem ők a vevők, és nem tudja, ki lehet az új tulajdonos.

Azt megtudtuk tőle, hogy a napokban átadják a leánykollégiumból épült apartmanházat, és októberben elkezdik az építkezést a Szent István tér mellett. "Az minden eddigi építkezésünknél nagyobb volumenű, 10 milliárdos projekt lesz" – jegyezte még meg.

Harminc éve áll félkészen

Próbáltuk a földhivatalnál is kideríteni, ki az új tulajdonos, de nem jártunk sikerrel, ám bízunk benne, hogy hamarosan sikerül majd vele beszélnünk. Egy biztos, nagy fába vágta a fejszéjét. A miskolci épülettorzó 30 éve félkész állapotban van, akkor szakadt félbe az építkezés. Miskolc város első plázája lett volna Shopping City Center néven 1993-ban, de büntetőügy lett a dologból, volt, akit börtönbüntetésre ítéltek, a ronda vasbetonváz viszont a mai napig áll. Történetéről bő egy éve írt cikksorozatot portálunk.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában