Tematikus séta

2 órája

Virágos Magyarország: Miskolc is indult az országos versenyen - képekkel

Szeptember 27-én ünnepeljük a turizmus világnapját, ennek kapcsán több programmal készült a Midmar Kft. Mivel Miskolc indult a Virágos Magyarország versenyen, egy tematikus sétán mutatták be a helyszíneket.

Szőke Ariadné

Tematikus séta a miskolci belvárosban

Fotó: Vajda János

Ahhoz, hogy valaki rácsodálkozzon az őt körülvevő világra, nem is feltétlenül kell messzire utaznia, a turizmus világnapján lehet turistáskodni a saját városunkban is. A Midmar Kft. által működtetett Tourinform Miskolc természetesen nemcsak a helyieket kívánja megszólítani azokkal a programokkal, amelyeket a világnapon vagy az azt követő hétvégén szervez. A Virágos Magyarország verseny adta az apropót. 

virágos magyarország
A Virágos Magyarország pályázat volt a séta témája
Fotó: Vajda Jámos

Turisztikai napok Miskolcon 

A megrendezett miskolci sétákat minden alkalommal nagy népszerűség övezi. Az ide érkezők, akár helyi vagy külföldi turisták mindig rácsodálkoznak Miskolc belvárosának épületeire, az itt található különböző terekre, virágos parkokra. 

A belvárosi miskolci sétát szeptember 27-én 10 órától tartották, amelyen a résztvevők megtekinthették, valamint érdekes információkat tudhattak meg többek közt az Almássy-kúriáról, az Erzsébet fürdő épületéről, a Szent István téren lévő virágóráról, Szemere-kertről, vagy éppen a Kazinczy utca felőli Három Rózsa vendégfogadóról, amely Miskolc egyik legrégebbi kávéháza. A  miskolci sétát a Szinva-teraszon zárták. 

Virágos Magyarország: Új miskolci séták

Szeptember 28-án, szombaton két helyszínen is lesz idegenvezetés. Délelőtt az Egyetemváros régi és új értékeivel, érdekességeivel ismerkedhetnek meg azok, akik részt vesznek a 10 órakor az Uni-Hotel elől. Az Eper utcától a megújult könyvtárig több helyszínt is felkeresnek a résztvevők. 

Szombaton délután 2 órakor a Herman Ottó Emlékháztól indul a „Miskolc éltető forrása, a Szinva” elnevezésű séta, melynek során szó lesz többek közt Herman Ottóról, Lutráról, barlangokról és vízesésről – mindenről, ami Lillafüreden kapcsolatban van a vízzel.

Megtudtuk, hogy Miskolc idén ezzel a tematikus városnézéssel nevezett be a Virágos Magyarország versenybe. 

A versenyről bővebb információ  

Immáron 31. alkalommal indítja útjára a Virágos Magyarország versenyt a Magyar Turisztikai Ügynökség. Évente közel 350 települést mozgat meg. Célja, hogy a közösségépítés is a célok között szerepel. Fontos, hogy a városok és falvak lakóinak életminősége javuljon, és hogy a környezettudatos gondolkodás a mindennapjaik szerves részévé váljon. A megmérettetés a természeti és az épített örökség megőrzéséhez és gyarapításához is hozzájárul. A klasszikus kategóriák mellett minden önkormányzat tematikus megmérettetésre is jelentkezhet, amelyben az elmúlt öt év sikeresen megvalósított zöldfelület fejlesztéseit, partnerségi programjait mutathatják be a nevezők. Az anyag elkészítését a Virágos Magyarország honlap tájékoztató is segíti. A felkészülési időszakban kertész- és tájépítészmérnökök, várostervezők, környezetvédők és turisztikai szakértők adnak tanácsokat a pályázóknak. A versennyel kapcsolatos további információt a verseny honlapján találhatunk. 

Az idegenvezetőt kérdeztünk  

„Miskolc már sokszor vett részt ezen a versenyen különböző kategóriákban: akár egy térrel, parkkal, vagy egy óvodakerttel is lehet nevezni. A Virágos Magyarország egyik fő célkitűzése a kertészeti-szakmai megközelítésen túl többek között az is, hogy megmutassuk a város szépségeit. Ennek a sétának a különlegessége, hogy az épített örökség virág részeit is megmutassuk” - nyilatkozta Kupcsik Sarolta a boon.hu-nak.  

A Tourinform Miskolc más módon is részt vesz a Virágos Magyarország versenyen. A környékbeli települések turisztikai szempontú zsűrizésében is szerepet vállaltunk, amelyet nagy felelősséggel és körültekintően látunk el – fejti ki az idegenvezető. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában