boon.hu video

5 órája

Halloween Fesztivált tartottak Mályiban - fotók, videó

A Halloween Fesztivált idén immár hatodik alkalommal rendezte meg a helyi közösség Mályiban, október 19-én. Mára hagyománynak számít, hogy október utolsó hetében varázslatos világgá változik a település. A Halloween Fesztivál évről évre egyre népszerűbb, és egyre több család érkezik rá, hogy együtt ünnepeljék a kísértetek éjszakáját.

Szőke Ariadné

Halloween party Mályiban

Fotó: Vajda János

„Immáron hatodik alkalommal rendeztük meg a Halloween Fesztivált - mondta Királyháziné Marsovszki Erika, a fesztivál főszervezője. – A kezdetek kezdetén 40 fővel voltunk jelen, aztán kinőtte magát a rendezvény. A negyedik Halloween Fesztiválnak már az Artópia Kultúrbisztró adott otthont, ugyanis később már 500 fő érkezett ide. Országszerte közkedveltek vagyunk, többek között Debrecenből, Budapestről, Győrből és Siófokról is érkeznek családok a programra. Jövőbeni terveim között szerepel, hogy két- vagy háromnapos összefüggő rendezvénysorozatot szeretnék ebből a programból létrehozni. Úgy látom, hogy lenne rá igény.” 

Halloween Fesztivál Mályiban
Halloween Fesztivál Mályiban

A Halloween Fesztivál programkínálata 

Az idei évben egy különleges lehetőség nyílik arra, hogy mindenki hozzájárulhasson a Halloween Fesztivál sikeréhez. Az Aranyosi Vattacukor ugyanis úgy döntött, hogy a Halloween Fesztivál napján a bevétel jelentős részét felajánlja a szervezőnek. Így aki szívesen fogyaszt vattacukrot, egyszerre támogathatja a rendezvényt és élvezheti a finomságot.

„Most is működik becsületkasszánk - az ebből befolyt összeget a Mályi Tündérkert Bölcsődének ajánljuk fel – tette hozzá a szervező. – A Halloween Fesztivált rendszerint egy nyitótánccal indítottuk el, most a Grand Dance Tánciskola diákjait láthattuk. Igyekeztünk úgy összeállítani a programlehetőségeket, hogy kicsik és nagyok számára is élvezetes legyen. Kis Ildikó barátom segítségével boszorkányokat és varázslókat képzünk. Idén először Szappanos Ádámtól láthattunk egy fantasztikus bűvész show-t, továbbá jelmezversenyt is szerveztünk."

A fesztivál egy másik szervezője, Sárosi Gabriella örömét fejezte ki, hogy egyre több család látogat ki a programra.

„A helyszínen finom ételek közül válogathatnak az ide érkezők, mint például a lángos vagy a spanyol churros. Lehetőség van hajfonásra és arcfestésre, valamint kézműves foglalkozásra is. Kiemelném, hogy a legtöbb gyerkőc saját kézzel készített jelmezben érkezik, a kedvenc jelmezek leginkább a művér, a csontváz és nagy sláger a múmia-, Drakula- és a boszorkányjelmezek is, főként fekete színben – mondta a boon.hu-nak.

Halloween Fesztivált tartottak Mályiban

Visszatérnek a vendégek

Kiss Lívia Veronika még csak nyolc éves és anyukájával érkezett a Halloween Fesztiválra, immáron második alkalommal.

„Nagyon élvezem a hangulatot, kedvencem az arcfestés és imádok minél több cukorkát kapni a bosziktól. Most éppen póklánynak öltöztem be, tavaly egy fekete boszi jelmezt viseltem. Nagyon várom a halloween családi sétát, amit közösen a szüleimmel teszek meg” – mondta a kislány.

Nagyné Barcza Veronika két gyermekével és férjével látogatott ki a rendezvényre.

„Az egyik gyerkőcöm még csak egyéves, de már most nagyon szereti ezt a programot. A másik gyermekem, Milán egy Drakula-jelmezbe öltözött, már napok óta a Halloween Fesztivált emelgeti" - mondta az édesanya.

Sétával zárták idén is

A Halloween Fesztivált családi sétával zárták, amely során a „Csokit vagy csalunk” jelszó kiabálásával ajándék cukorkákat kaptak a gyerekek. Ezt követően, késő este az Artópia Kultúrbisztró szervezésében after partit rendeztek a felnőttek részére.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában