boon.hu video

3 órája

Kétmillió legókocka Miskolcon (fotókkal, videóval)

A Kockanapok rendezvénysorozat ismét megérkezett Miskolcra, hogy bemutassa Magyarország legnagyobb legógyűjteményét az Ady Endre Művelődési Házban.

Boon.hu

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

A legókiállításon a látogatók több mint kétmillió kockából összeállított lenyűgöző egyedi alkotásokkal és különleges gyári szettekkel találkozhattak szombaton és vasárnap. A változatos témaköröknek köszönhetően kicsik és nagyok, fiatalok és idősebbek egyaránt megtalálhatták kedvencüket.
A kiállításon egyedi módon keltek életre híres film- és videojáték-jelenetek: találkozhattak az érdeklődők Harry Potterrel, Marvel és DC szuperhősökkel, valamint a Csillagok Háborúja ikonikus jeleneteivel. Emellett filmklasszikusok, például Kevin a Reszkessetek, betörők!-ből, és a világ híres csodáinak hatalmas modelljei is megcsodálhatók voltak. Az építészet és járművek iránt érdeklődők szintén bőséges kínálatból válogathattak beleértve a mozgó modelleket is, amelyek még dinamikusabbá teszik a tárlatot.

Egyedülálló játszóház

A rendezvény kreatív foglalkoztatókkal és egyedülálló játszóházzal is várta az érdeklődőket. A látogatók mozaiképítéseken és egyedi tervezésű alkotásokon dolgozhattak, míg a szabad építéshez hatalmas kockakupacok álltak rendelkezésre. A legkisebbek számára játszószőnyegek és Duplo® építőkockák biztosították a tartalmas családi szórakozást.
Jámbor Kornél, a nemzetközi robotika versenyek főbírója robotika foglalkozásokat tartott az érdeklődő fiatalok számára, akik LEGO építőkockákból építhettek robotokat, amelyeket aztán programozhattak is különféle feladatok végrehajtására.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában