Anno

2 órája

Egy hordó sör gurult végig a miskolci Szinva-hídon

Ünnepélyes keretek között avatták fel a Szinva-hidat 30 évvel ezelőtt, mint kiderült, a kiírt határidőnél hamarabb elkészült a munka.

A Soltész-Nagy Kálmán utcai Szinva- hidat 2023 szeptemberében, a Szinva Örökség Napja programjaként szorgos kezek festették le közösségi munkában.

Fotó: boon

Egy egész nappal a határidő lejárta előtt avatták fel az újjáépített Soltész Nagy Kálmán utcai Szinva-hidat

 – írta 30 évvel ezelőtt, 1994. október 15-én az Észak-Magyarország. A kivitelező cég, az FK-Raszter Kft. ügyvezető igazgatója szavait idézte az újságíró, miszerint az évben, azaz 1994. július 15-én kezdték a munkálatokat, s - gyakorlott, magabiztos hídépítő team lévén - napi százezer forint kötbér megfizetését vállalták késedelem esetére. Ennek kifizetésére azonban nem volt szükség. Pedig voltak problémák, (és hirtelen „fellépő" anyaghiány) ezért át is kellett terveztetniük a hidat. Az átépítés teljes költsége egyébként ennél a beruházásnál húszmillió forint volt. Farkas László igazgató összegzése után Miskolc akkori polgármestere, T. Asztalos Ildikó mondott rövid beszédet, s ő volt az is, aki átvágta a szalagot. Végezetül hűen a hídavató hagyományokhoz, egy hordócska sört gurítottak át a renovált szerkezeten. Az újságíró ekképpen zárta a rövid cikket:

 A sör sorsa aligha lehet kétséges bárki előtt...

A fotót Fojtán László készítette 1994-ben

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában