Helyi közélet

2013.02.18. 14:17

A leendő zenészeket várják

Miskolc - A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola 23 tanszakán tanulhatnak a diákok.

Miskolc - A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola 23 tanszakán tanulhatnak a diákok.Ebben az évben azok is felvételi vizsgát tehetnek a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolába, akik a közismereti tárgyakat más oktatási intézményben tanulják, tájékoztatta portálunkat Lenkey Csaba, a szakközépiskola igazgatója, aki hozzátette: a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola Észak-Magyarország egyetlen középfokú zeneművészeti szakoktatási intézménye, 23 tanszakán lehet tanulmányokat folytatni az általános iskola 8. évfolyamának elvégzése, az alapozó zeneiskolai tanulmányok után és a felvételi vizsgabizottság szakmai értékelése alapján.

Kis létszámban

A diákok a szakmai képzés mellett párhuzamosan közismereti oktatásban is részesülnek. Az osztályok kis létszámúak, ami ideális kereteket nyújt az elmélyültebb oktatási-nevelési feladatok megvalósításához. A közösségi szellem és a zenészhivatás elmélyítését szolgálja a kamaraegyüttesekben, az énekkarban és a zenekarban való közreműködés. A tanulmányi idő 5 év. A negyedik év végén a diákok érettségi vizsgát tehetnek a közismereti tárgyakból. Az ötödik év elvégzése után pedig a sikeres szakmai vizsga után középfokú zenész szakképesítést szereznek. A diákok elsősorban a zeneakadémián, zeneművészeti főiskolákon tanulnak tovább, de bármelyik felsőoktatási intézménybe jelentkezhetnek. Az oktatásban való részvétel és valamennyi iskolai eszköz használata, ideértve a hangszereket is, ingyenes. A vidéki tanulóknak kollégiumi elhelyezést biztosítanak, sorolta az igazgató.

ÉM-HE


Felvételi vizsga

Az iskola jelenleg a Borsod Megyei Kórház iskolaépületében működik (Miskolc, Szentpéteri kapu 76., a főépület mellett balra az első épület).

Ide várják a leendő diákokat a felvételi vizsgákra február 21-én és 22-én. A tanulmányi iroda az eredeti telefonszámokon ad felvilágosítást: 46/412-871, 46/412-807.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában