Helyi közélet

2019.04.03. 11:04

Autizmus: fontos a megértés, a türelem

Miskolc - Kékben, lufikkal vonult a Szimbiózis Alapítvány és szimpatizánsai az autizmus világnapján.

Miskolc - Kékben, lufikkal vonult a Szimbiózis Alapítvány és szimpatizánsai az autizmus világnapján.

Kék sétával igyekezett felhívni a társadalom figyelmét az autizmussal élők helyzetére kedden a Szimbiózis Alapítvány. Közel 150 résztvevő, autisták és barátaik, kék pólóban, kék lufikat osztogatva sétáltak végig a miskolci főutcán, a Szent István téri virágórától a Szinvaparkig.

– Fontos és pozitív üzenet, hogy nyugodt, rendezett tömegben vonulunk, és így emlékeztetjük a járókelőket az autizmus világnapjára – hangsúlyozta Jakubinyi László, a Szimbiózis Alapítvány elnöke. – Kezdeményezésünk már azzal elérte a célját, ha valaki az interneten utánanéz, hogy mit jelent az autizmus. Gyakran torz és hamis információk terjednek erről az állapotról. Változtatni szeretnénk ezen, szeretnénk bemutatni, ugyanolyan hús-vér emberek az autisták, mint bárki más, csak meg kell tanulnunk együtt élni – tette hozzá.

Blogol, tanul és dolgozik

A felvonulás üzenetéről Viknyédi Balázs történelem szakos hallgatót is megkérdeztük, aki korábban lapunknak adott interjút Asperger-szindrómájáról, és az interneten személyes blogja is olvasható.

– Azért tartom jó ötletnek ezt a sétát, mert fölhívja az emberek figyelmét, hogy az autizmusban érintettek szerves részei a társadalomnak, és ugyanolyan teljes értékű életet szeretnének élni, mint mások. A Szimbiózis Alapítvány engem elsősorban lakhatással segít, illetve megértéssel, türelemmel, ezenkívül összeszerelői munkát biztosít számomra. Fontos, hogy tudok dolgozni és még tanulok is.

ÉM-DA


[related-post post_id="3927053"]

[related-post post_id="3830814"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában