Helyi közélet

2016.01.27. 08:08

Feketekassza-ügy: ki és kivel levelezett?

Miskolc - Kriza Ákos, Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere a választási „ feketekassza-ügy” kapcsán arról beszélt múlt heti rendkívüli sajtótájékoztatóján, hogy nem ismeri a botrányt kirobbantó Lakatos Miklóst, és sem ő, sem az önkormányzat nem állt jogviszonyban a nyíregyházi vállalkozóval.

Miskolc - Kriza Ákos, Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere a választási „ feketekassza-ügy” kapcsán arról beszélt múlt heti rendkívüli sajtótájékoztatóján, hogy nem ismeri a botrányt kirobbantó Lakatos Miklóst, és sem ő, sem az önkormányzat nem állt jogviszonyban a nyíregyházi vállalkozóval.

Jakab Péter, a Jobbik miskolci frakcióvezetője sajtótájékoztatóján arról szólt, hogy olyan levelek jutottak a Jobbik birtokába, amelyeket a polgármester e-mail-címéről küldtek Lakatos Miklósnak. Mint mondta, az egyikben Kriza Ákos titkárságvezetője a nyíregyházi vállalkozóval való együttműködésről ír, egy másikban pedig Lakatos Miklós feleségének munkavállalási papírjait, angliai repülőjegyek másolatait és a vállalkozó embereinek az adatait kérik.

Dr. Csiszár Miklós, Miskolc jegyzője válaszközleményében hangsúlyozta, hogy az önkormányzat és a nyíregyházi székhelyű cég között semmilyen jogviszony vagy egyéb kapcsolat nem állt fenn, ennek megfelelően semmilyen pénzmozgás sem történhetett, közpénz nem foroghatott a cégben.

„Azt tudom elmondani, hogy egyfelől a közigazgatás írott és íratlan szabályai szerint minden megkeresés választ kell hogy kapjon, még akkor is, ha ezek a megkeresések értelmezhetetlenek, mint ahogy ez Lakatos úr esetében is így volt. Másfelől Lakatos Miklós polgármester úrhoz címzett megkeresései Kovács Zsolt egykori kabinetvezető-helyetteshez, korábbi munkakörével összefüggésben érkeztek. Az viszont megállapítható, hogy Kovács Zsolt, Lakatos Miklós ügyeivel összefüggésben, a hatáskörét túllépve intézkedett és járt el – fogalmazott Miskolc jegyzője.

ÉM



Miskolc - Csiszár Miklós, Miskolc jegyzőjének közleményére közleményben reagált a Jobbik.

Miskolc - A Miskolc polgármestere által elrendelt belső vizsgálat eredménye szerint az önkormányzat a Lakatos Miklósné, valamint Kovács Zsolt által tulajdonolt nyíregyházi székhelyű gazdasági társasággal semmilyen jogviszonyt nem alakított ki és üzleti kapcsolatot soha nem létesített, írja közleményében Csiszár Miklós, Miskolc jegyzője.

Miskolc - Kovács Zsolt, Kriza Ákos polgármester egykori kabinetvezető-helyettese meglehetősen furcsa interjút adott a Miskolc TV-nek, amelyben megpróbálta a városvezetést tisztára mosni, ehelyett azonban még jobban besározta, véli a Jobbik.

Miskolc - Hivatali visszaélés címén polgári per indítását fontolgatja a nyíregyházi vállalkozó.

Miskolc, Nyíregyháza - Botrányvideó – nyíregyházi vállalkozóként ezzel a szalagcímmel került a figyelem középpontjába Lakatos Miklós, aki azt nyilatkozta: aktívan részt vett abban a lejáratókampányban, mely Miskolc jelenlegi polgármesterének ellenfelét próbálta nemtelen eszközökkel esélytelenné tenni. Beszélt továbbá feketekasszából kapott pénzekről, szolgálatokért cserébe ígért megbízásokról…

Miskolc - Miskolc polgármestere újra kijelentette, soha sem volt semmilyen kapcsolatban Lakatos Miklóssal.

Miskolc – Kriza Ákos (Fidesz-KDNP) Miskolc 2014-ben újjáválasztott polgármestere rágalmazásért feljelentette Lakatos Miklós nyíregyházi vállalkozót, aki a múlt héten az N1 TV egyik videójában azt állította: a Fidesz 2014-es miskolci önkormányzati kampányában dolgozott másokkal együtt és “feketekasszából” fizettek nekik ezért.

Miskolc, Nyíregyháza – Nyilvánosságra került az N1TV videója a neten széles körben, amelyen Lakatos Miklós nyíregyházi vállalkozó azt állítja, a Fidesz 2014-es miskolci önkormányzati kampányában „feketekasszából” fizetve dolgozott.

Miskolc, Nyíregyháza – A „botrányvideóban” szereplő nyíregyházi vállalkozó szerint az igazság győzni fog.

Miskolc - Pásztor Albert, Miskolc korábbi rendőrkapitánya a 2014-es önkormányzati választásokon a baloldali ellenzék polgármesterjelöltje volt.

Miskolc, Budapest - Tényi István szerint a rendőrségnek meg kell vizsgálni az állítások igazságtartalmát és büntetni a hamis tanúzást.

Miskolc - Bírósághoz fordul az alaptalan vádaskodások miatt Miskolc polgármestere.

Miskolc - Nyilvánosságra került az N1TV videója a neten széles körben, amelyen Lakatos Miklós nyíregyházi vállalkozó részletesen beszámol róla, hogyan vett részt a Fidesz miskolci önkormányzati kampányában.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában