Helyi közélet

2019.04.11. 13:55

Hétvégén jön a 14. Vitézlő teljesítménytúra

Szendrő - Ideje előkészíteni a túra­botot, futócipőt, kerék­párt, mert hétvégén Vitézlő túra Szendrőn.

Szendrő - Ideje előkészíteni a túra­botot, futócipőt, kerék­párt, mert hétvégén Vitézlő túra Szendrőn.

A rendezvényen 15 különböző távon lehet rajthoz állni. Aki nem tud a gyalogos, futó, kerékpáros útvonalak közül választani, az a Rakaca-víztározón túrakajakba, túrakenuba és sárkányhajóba is ülhet. A szervezők rengeteg meglepetéssel várják a kirándulni vágyókat. A rajt-cél helyszínen gyereksarok, honvédségi toborzóirodai kitelepülés, túrafelszerelés-­bemutató, helyi kézművesek. A túra állomáspontjain a rendezvény támogatói pedig további apró ajándékokkal fogják a résztvevőket várni.

A szervezőktől annyit megtudtunk hogy túrórudiból, almából és müzliszeletből nem lesz hiány. Így nemcsak mozogni tudunk az egészségünk megőrzése miatt, hanem egészséges finomságokat is nassolhatunk a túra alatt. A túrán résztvevők kedvezményesen látogathatnak el az edelényi kastélyszigetre, a rudabányai Ruda Parkba és az Aggteleki Nemzeti Park barlangjaiba akár szombaton a túra után vagy vasárnap.

A Vitéz is

Még egy kulisszatitkot megtudtunk a rendezőktől: a szervezőkön kívül a Szendrői Természetjáró Szakosztály kabalaállata, a mókus és a rendezvény névadója, a Vitéz is személyesen fogja köszönteni a túrázókat. Hogy miként? Az maradjon meglepetés az esemény rajtjáig.

Az előzetes nevezés csütörtökön lezárul, azonban a helyszínen is lehet nevezni. Minden bővebb információ a www.szendroitura.hu oldalon olvasható.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában