Helyi közélet

2015.06.19. 09:18

Kakaós csiga miatt bírságoltak volna a villamoson az ellenőrök Miskolcon

Miskolc - Nem egyedi eset, hogy az MVK ellenőreivel konfliktusba keverednek azok az utasok, akik ivásra, ne adj Isten evésre vetemednének a járatokon. Nemrég egy energiaital miatt, most egy kakaós csiga miatt feszültek egymásnak az ellenőrök és az utasok. Olvasónk beszámolója.

Miskolc - Nem egyedi eset, hogy az MVK ellenőreivel konfliktusba keverednek azok az utasok, akik ivásra, ne adj Isten evésre vetemednének a járatokon. Nemrég egy energiaital miatt, most egy kakaós csiga miatt feszültek egymásnak az ellenőrök és az utasok. Olvasónk beszámolója.

„2015. 06. 18-án 6:35-6:40 között a Selyemréti megállóban szálltam fel 17 éves fiammal az 1-es villamosra, a négyes ülésen foglaltunk helyet. A mellettünk lévő négyes ülésen négy ellenőr utazott, és akkor nem teljesítettek szolgálatot.

Fiam, visszazárható csomagolású kakaós csigát vett elő, szerette volna elfogyasztani. Az ellenőr felszólította a gyereket, hogy tegye el, mert a villamoson nem lehet étkezni. "Kedves" kolléganője megjegyezte, hogy nem kellett volna szólni, hanem oda kellett volna adni a 15.000.- Ft-os csekket. (A szabályzat szerint ezt meg sem tehette volna, maximum az utazásból zárhatja ki az evő/ivó utast. A pótdíjas tételeknél nem szerepel semmilyen táplálkozásra vonatkozó bírság. – a szerk.)

Hangsúlyozom, a kakaós csiga visszazárható csomagolású volt. Megkerestem az MVK Zrt. által hozott, de közzé nem tett szabályt: "csomagolatlan, vagy nem visszazárhatóan nyitható csomagolású élelmiszerrel, vagy itallal utazni" tilos.

Igazságtalannak tartom az ellenőr viselkedését több okból kifolyólag is.

Nap mint nap utazom buszon, villamoson, tanúja vagyok annak, hogy milyen körülmények uralkodnak a járműveken. Koszosan, büdösen, részegen, bepisilve utaznak egyes személyek (feltételezem jegy-bérlet nélkül). Ezek az emberek nem szennyezik a járműveket? Velük szemben nem kell intézkedni?

Ha egy szabályt nem ismerünk és megszegjük, az nem mentesít a büntetés alól, de ha valamilyen szabályt meghozunk, azt illik PUBLIKUSSÁ tenni.

Biztos vagyok benne, nem én vagyok az egyedüli reklamáló, aki az ellenőrök viselkedését kifogásolja.”

Kedden egy energiaital miatti intézkedés korbácsolta fel az indulatokat. A facebook-on terjedt egy poszt, miszerint egy kibontott energiaital miatt szállítottak le egy lányt a miskolci 35-ös buszról. Kiderült, hogy Június 15-től valóban van az új menetrendben egy szabály, ami kimondja, hogy: “Az MVK Zrt a személyszállítást megtagadja és az utast az utazásból kizárja, ha az utas csomagolatlan, vagy nem visszazárhatóan nyitható csomagolású élelmiszerrel, vagy itallal utazni”


Kapcsolódó cikkek:

Miskolc - A szerdai energiaitalos cikk miatt összeszedtük és animált képekkel illusztráltuk azokat az eseteket, amikor bárkit, bármikor leszállíthat egy ellenőr. tovább »

Miskolc - A közösségi oldalon terjed egy poszt, miszerint egy kibontott energiaital miatt szállítottak le egy lányt a miskolci 35-ös buszról. Június 15-től valóban van egy ilyen szabály. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában