Helyi közélet

2012.08.14. 16:14

Magyar nő a mexikói drogkartellben

Taktaszada, Oaxaca - A magyar nőt egy tizenöt éves fiú meggyilkolásában való bűnrészességgel vádolják.

Taktaszada, Oaxaca - A magyar nőt egy tizenöt éves fiú meggyilkolásában való bűnrészességgel vádolják.Átlagos, bár kissé kicsapongó fiatalnak írták le egykori falubelijei azt a magyar nőt, akit tavaly júliusban az egyik legvérengzőbb mexikói drogkartell tagjaként, 11 társával együtt vettek őrizetbe az Oaxaca tartománybeli Puerto Escondidóban lévő búvóhelyükön. A Blikk a napokban hozta nyilvánosságra, hogy a nő taktaszadai származású. A banda Puerto Ángel, Mazunte, Bajos da Chila és Puerto Escondido közelében hajtott végre véres leszámolásokat, emberrablásokat, és felügyelte a térségben folyó kábítószer-terjesztést. Ahogy a rajtaütésről beszámoló, Oaxacában - a tartomány fővárosában - megjelenő lap, a Nota Roja írta, a banda tagjainak elfogásakor egyedül azért nem volt vérengzés, mert a katonákból, rendőrökből, szövetségi ügynökökből álló hatósági erők álmukban lepték meg az egyébként állig felfegyverzett bűnözőket.

A rajtaütésre azután került sor, hogy három nappal korábban holtan találtak egy 15 éves fiatalembert Bajos da Chilában, az Ague Dulce nevű strandhoz vezető út mentén. Manuel Martínez López kezét és lábát összekötözték, testén kínzások nyomait viselte, halálát több lövés okozta. A tetthely közelében hét, .223-as kaliberű hüvelyt találtak.

A vád: gyilkosság

A hatóság később, a banda rejtekhelyén megtalálta a gyilkos fegyvert is, aminek sorozatszámát - csakúgy, mint a bunkerban lévő más karabélyokét - kireszelték. A rejtekhelyről egyébként AK-47-esek, M-16-osok és AR-15-ösök kerültek elő 45-ös és 38-as pisztolyok társaságában. A bűnözőktől kilószám foglaltak le lőszereket és tárakat, valamint két golyóálló mellényt is. A lap szerint K. Krisztinát - aki egyelőre ismeretlen módon vált a kartell egyik kisfőnökévé -, azzal vádolják, hogy részt vett Manuel Martínez López meggyilkolásában, valamint hogy ő vezette azt a nőkből és gyerekekből álló terjesztőhálózatot, amelyik a Puerto Escondido, Mazunte és Puerto Ángel tengerpartját látta el kábítószerrel.

ÉM


Taktaszada, Oaxaca - A napokban derült ki, hogy egy mexikói drogkartellben vezető szerepet betöltő nő Taktaszadán nőtt fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában