Helyi közélet

2018.12.28. 13:10

Mézeskalács Miskolc

Miskolc - A megyeszékhely nevezetes épületeit formálták meg a süteményből.

Miskolc - A megyeszékhely nevezetes épületeit formálták meg a süteményből.

A Szimbiózis Alapítvány különleges projektbe kezdett az idén: a Baráthegyi Majorságban fogyatékkal élők és ép általános iskolások közösen készítették el Miskolc nevezetes épületeinek mézeskalács mását. Az együttes munka közben megtanulhatták a gyerekek, hogy a sérült ember nem különbözik olyan sokban tőlük. Jakubinyi László, az alapítvány elnöke elmondta, hogy a majorságban célszerűen kiépített mézeskalács műhely várja a látogatókat – más, népi hagyományokat őrző egységek mellett.

Falapokra vésve

Itt ütőfákkal kezdtek el dolgozni: falapokra előre rávésték a mintákat, amikbe a mézeskalácsot belenyomkodva, megkapták a formát. A fogyatékkal élők elsajátították a technikát, majd a látogató gyerekeknek már ők tanították azt meg.

A munka kreatív foglalkozásokká nőtte ki magát, és jött az ötlet, hogy szimbolikus miskolci épületeteket – mint az Avasi kilátó vagy a kisvasút – formáljanak meg mézeskalácsból. Projektet építettek minderre Mézes Miskolc néven, és végül mintegy 550 gyermeket láttak vendégül a majorságban, az elkészült műveket pedig kiállították a városházán.

ÉM-KCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában