Helyi közélet

2016.10.07. 11:20

Miért „járkál” egy Bengáli Miskolcon?

Miskolc - A miskolci sínpárokon újra látható volt a régi, 151-es pályaszámú sárga, FVV – vagy ahogy többen ismerik a Bengáli – nosztalgia villamos.

Miskolc - A miskolci sínpárokon újra látható volt a régi, 151-es pályaszámú sárga, FVV – vagy ahogy többen ismerik a Bengáli – nosztalgia villamos.

A jármű azért közlekedik tanulójáratként a forgalomban, mert a 151-es szerelvényt vezetni tudó kollégánk többsége már nyugdíjba vonult, így szükségessé vált a fiatalabb generáció képzése a villamos vezetésére, hiszen az, mint nosztalgia járat még fel-feltűnik a miskolci síneken. A képzés ideje járművezetőnként 40 óra, a vizsga október végén lesz, így addig biztosan lehet találkozni ezzel a különleges villamossal a városban - olvasható az MVK Facebook oldalán.


Október végéig érvényesíteni kell a diákigazolványt

Miskolc - Szeretnénk felhívni azon diákok és szüleik figyelmét, akik még nem kapták meg diákigazolványukat vagy diákigazolvány érvényességi matricájukat, hogy a meglévő tanulói jogviszony-igazolás október 31-én lejár.

 

Prágába megy a miskolci Tátra villamos

Miskolc - A 215-ös pályaszámú villamos 18 évig közlekedett a miskolci síneken, szerda este 19 óra után ez a szerelvény is útnak indul Prágába - adta hírül az MVK a Facebook oldalán. A jó öreg Tátra 1997-2015 között rótta a miskolci villamossíneket.

 

A Szigeten is felbukkant a miskolci villamos

Budapest, Miskolc - Egy lelkes miskolci fesztiválozó örökítette meg az éppen a Szigeten állomásozó bécsi villamost. Bár alaposan átalakult és új funkciót kapott a jármű, a Tiszai Pályaudvar - Vasgyár tábla csak árulkodik róla, hogy nemrégiben még a miskolci villamossíneket szelte a jó öreg bécsi.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában