Helyi közélet

2018.11.30. 13:37

Miskolcon az egyik legtöbbet játszó utolsó éves színészhallgató

Miskolc - A gyakorlati időszak utolsó darabja lesz A velencei kalmár.

Miskolc - A gyakorlati időszak utolsó darabja lesz A velencei kalmár.

Litauszky Lilla a Színház- és Filmművészeti Egyetem zenés színész szakirányának végzős hallgatójaként érkezett Miskolcra, és hamarosan három darabban láthatja a miskolci közönség. A cirkuszhercegnő című operettben, a Hello, Dolly! című musicalben és A velencei kalmár című vígjátékban kapott szerepet a fiatal színészhallgató, ezzel egyetemi osztályában azonos helyszínen, az egyik legtöbbet foglalkoztatott színész. Ez annak fényében különösen fontos, hogy a kevés munkalehetőségen jövőre például mintegy ötven végzős színész osztozik majd.

Az egyetemi tanulmányok befejeztével ez a második gyakorlati éve. Először a Hatszín Teátrumba hívták egy ifjúsági előadásra, ezt követően a Vígszinházból ifj. Vidnyánszky Attila kérte fel szereplésre A félkegyelmű című darabban. Negyedikesként múlt év áprilisában pedig már Miskolcon kezdett próbálni. Közben szeretett volna még az osztálytársakkal is maradni, ezért vállalt csak három darabot.

Magára talált

Tapasztalatai rendkívül kedvezőek a miskolci színházban, bár A cirkuszhercegnő alatt még nem nagyon „bontakozott ki” elmondása szerint, de a következő, a Hello, Dolly! című darab során már kinyílt az egész rendszer, és kiderült, hogy csodálatos – mondja lelkesen. Nagyon jó volt dolgozni Szőcs Arturral, – ez elmondható Szabó Mátéról is, csak akkor még minden annyira új volt, lehetetlen volt felengedni, jegyzi meg – partnerként kezelte a színészeket, ezzel segítette a kezdeti izgalom, görcs oldását, a „belazulást” – fejti ki. A kollégák rendkívül kedvesek, segítőkészek, az idősebbek, például Gáspár Tibor, segít elsajátítani a technikai alapokat, megismertette, hogy hogyan lesz egy jelenetből geg, hogyan lehet kiemelni a poénokat.

Állva tapsoltak

A közönségről elmondja: iszonyatosan szeretik az előadásokat, a Hello, Dolly! című színdarab végén például állva tapsoltak. Zavarban vagyok ettől, nyilván nem csak nekem szól, de jó érzés – fogalmazza meg. A gyakorlati időszak utolsó darabja lesz A velencei kalmár, melyet követően az egyetem elvégzésével lehet keresni az újabb és újabb szereplési, munkalehetőségeket. A városra sajnos egyelőre nem sok szabad ideje jut, reggel 10-től este 11-ig a színházban dolgoznak. A közbenső szünetben intéz ügyeket, készül a nyelvvizsgájára, nem sok mindenre futja. Legutóbb a Diósgyőri Várhoz látogattak el, de tervezi, hogy alaposan feltérképezi a várost és környékét.

ÉM-PGy


[related-post post_id="4053153"]

[related-post post_id="4042361"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában