Helyi közélet

2016.04.22. 15:51

Pályakezdőként is lesz gyakorlatuk

Miskolc - Bővül a duális képzések kínálata a Műszaki Anyagtudományi Karon.

Miskolc - Bővül a duális képzések kínálata a Műszaki Anyagtudományi Karon.

Tovább bővül a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karán a duális képzés. 2016 őszétől négy szakirány 42 partnervállalata közül választhatnak a hallgatók, mondta el sajtótájékoztató keretében dr. Palotás Árpád Bence, a kar dékánja. Jelezte: az anyagtudományi kar az elsők között indította el duális képzését a tanév elején, járműipari öntészeti szakirányos anyagmérnöki alapképzésben. Az első szemeszterben 13 hallgató kezdte meg ebben a formában tanulmányait, akik az elméleti képzés mellett a vállalatoknál piacképes, gyakorlati tudást kapnak. Így mire diplomát szereznek, már komoly munkatapasztalat áll a hátuk mögött. A dékán hozzátette: a cégek mérnökhiánnyal küzdenek, a tapasztalat szerint a végzett anyagmérnököket az ipar azonnal befogadja.

A legtöbben

A Műszaki Anyagtudományi Kar kiváló vállalati partnere a FUX Zrt., mely idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját. Hazánk egyik legnagyobb kábelgyártó cégének területén működik a Vezeték és Kábeldiagnosztikai Intézet Laboratórium, ahol számos hallgató szerzett ismereteket és folytatott kutatómunkát tanulmányai során, mondta el dr. Barkóczy Péter, a cég fejlesztési igazgatója. A vállalat a duális képzésben is kiváló partnere az egyetemnek: hőkezelés és képlékeny-alakítás témakörben fogadják a jelentkezőket, és a vállalat népszerűségét mutatja, hogy a jelenlegi beiskolázási időszakban a FUX Zrt.-hez szeretett volna bekerülni a legtöbb diák duális képzésre.

A polimer és vegyipari szakirányhoz csatlakozott az Ongropack Kft. A kazincbarcikai cég márciusban írta alá a duális együttműködési megállapodást az egyetem vezetésével. Nagy Endre, a cég HR- és kommunikációs menedzsere jelezte: a következő tanévtől két anyagmérnököt, 1-1 gépészmérnököt és mérnök-informatikust fogadnak. A jövőben ezt a számot bővíteni kívánják.

ÉM-HE


Workshop, Lányok Napja

A Műszaki Anyagtudományi Kar népszerűsíteni kívánja duális képzéseit, ezért április 21-én, csütörtökön duális workshopra várta a képzés iránt érdeklődőket.

A résztvevők megismerkedhettek a partnervállalatokkal, az egyetemi oktatókkal, valamint a szakirányhoz kötődő, interaktív bemutatókon is részt vehetnek, jelentette be dr. Mende Tamás, a kar duális képzési felelőse.

Roneczné Ambrus-Tóth Judit, a Nők a Tudományban Egyesület regionális képviselője pedig az április 28-ai programról szólt a tegnapi tájékoztatón. Ekkor tartják ugyanis a Lányok Napját a Miskolci Egyetemen is, ahol a középiskolás lányok a műszaki pályákkal ismerkedhetnek előadásokon, laborlátogatásokon és izgalmas programokon keresztül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában