Helyi közélet

2019.02.28. 15:49

Sokan segítenének a miskolci tragédiában elhunyt Ádámka családjának

Miskolc - Segíteni szeretnének a tragédiában érintett családnak.

Miskolc - Segíteni szeretnének a tragédiában érintett családnak.

Rengetegen szeretnének segíteni annak a miskolci családnak, amelynek hétfőn hajnalban égett le a lakása a Martinkertvárosban, a Forgács Antal utcában. A tragédiának egy halálos áldozata volt, a hatéves Ádámka.

A házban a pusztító tűz idején még két ember, a kisfiú édesanyja és nagymamája tartózkodott, őket füstmérgezéssel szállították kórházba. A lakásban a megyei katasztrófavédelem műveleti szolgálata még végzi a tűzeseti helyszíni szemlét, ez azonban csak a kisebb baj, a ház ugyanis lakhatatlanná vált.

A szerencsétlenül járt családnak viszont nagyon sokan segítenének, gyűjtés indult, hogy újraépíthessék a martinkertvárosi házat és pótolhassák a megsemmisült bútorokat és ruhákat.

Szeretnék, hogy újra felépüljön az otthonuk

A jótékonysági akciót Szécsényi Marianna helyi önkormányzati képviselő és a TündérPakk Alapítvány (az ő felhívásukkal találkoztak már sokan a népszerű közösségi oldalon is) koordinálja, viszont gyűjtőpontként működik a Belvárosi Óvoda is, ide járt korábban az elhunyt kisfiú.

Nem maradt semmijük

„Az intézményünkben egyébként is nagyon segítőkész szülői közösség működik, természetes volt számukra, hogy segítenek Ádámka anyukájának, nagymamájának és testvéreinek – kezdte Javitásné Varga Ilona intézményvezető. – Sok felajánlás érkezett az elmúlt két napban, ruhák, bútorok, ágyak, sőt egy főzőlap is, de talán még fontosabb, hogy sok szülő ajánlott fel kétkezi segítséget, szakmunkát. Amint befejezi a katasztrófavédelem a helyszíni szemlét, egy család kezdené az ajtók, ablakok bontását és az újak beépítését. Mások a takarításban, megint mások a festésben segítenének.”

Hogy mire volna szüksége Ádámka családjának? Gyakorlatilag mindenre. Szeretnék felépíteni a házat, de bútorokra, háztartási gépekre, konyhai eszközökre és ruhákra, cipőkre is szükség van, hiszen semmijük sem maradt.

„A tárgyi felajánlásokat a Tompa Mihály Könyvtárban gyűjtjük, itt már a könyvtárosok segítségével válogattunk is néhány ruhát az édesanyának” – tette hozzá Bús Katalin, az alapítvány helyi koordinátora. „Pénzadományokat is várunk, egyrészt a szervezet számlaszámára (az infoboxban található – a szerk.), de a könyvtárban is kihelyeztünk egy gyűjtőpontot azoknak, akiknek nincs módjuk utalni.”

Bús Katalin elmondta azt is, azoknak, akik bútorokat ajánlanak fel, jelenleg csak az adatait tudják rögzíteni. A család átmeneti lakhatását a következő napokban oldják meg, ezt követően derül ki az is, hogy ott mire lesz majd szükség.

Élelem és tisztálkodási szerek

„Tartós és friss élelmiszereket – úgy mint tészta, rizs, cukor, vagy éppen burgonya, esetleg szalámi – éppúgy várunk, mint tisztító- és tisztálkodási szereket. Ezeknek is híján van jelenleg az édesanyát és a nagymamát ideiglenesen befogadó család” – tette hozzá.

Szombaton reggel kilenc és déli tizenkét óra között személyesen is várják az adományokat Miskolc-Szirmán, az Apostol Bertalan téren, az ABC-vel szemben.

ÉM-TÁ


Ha ön is segítene

Magnet bank: 16200106–11636920

Közleménybe: Miskolci tűzeset/Ádámka

Külföldről: SWIFT kód:HBWEHUHB IBAN: HU33 16200106–11636920

A tárgyi adományokat a Tompa Mihály Könyvtárban várják (3528 Miskolc-Martinkertváros, Gyöngyösi István utca 1.),10–16 óra között.


[related-post post_id="4152987"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában