Helyi közélet

2019.03.26. 13:13

Újra a miskolci lett a legszebb campus

Miskolc - Ismét a Miskolci Egyetemé lett az ország legszebb campusa.

Miskolc - Ismét a Miskolci Egyetemé lett az ország legszebb campusa.

A Debreceni Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, az ELTE vagy éppen az egri Eszterházy Károly Egyetem - többek között ezekkel az egyetemi városokkal mérkőzött meg a Miskolci Egyetem az Eduline szavazásán március 20-a és 25-e között.

Az oktatási szakportál adatai szerint a voksolás öt napja alatt összesen huszonkétezer szavazat érkezett, a végeredmény alapján az olvasóik a Miskolci Egyetem campusát tartják a legszebbnek, az intézmény összesen 6747 (31 százalék) szavazatot kapott. A Debreceni Egyetem lett a második 5961 szavazattal (27 százalék), a Pécsi Tudományegyetem pedig a harmadik 2932 (13 százalék) szavazattal.

A Miskolci Egyetemnek így 2017 után sikerült újrázni, hiszen a portál két évvel ezelőtt már meghirdetett egy hasonló szavazást. Akkor a voksolás első körében a Szegedi Tudományegyetem, a másodikban pedig a Miskolci Egyetem zsebelte be a legtöbb szavazatot.

A március 20-án indult idei első körben egyébként nem vezetett végig a miskolci campus, szombaton még a szavazatok 30 százalékával a Debreceni Egyetem állt az első helyen. Akkor a második Pécs volt 17 százalékkal, míg Miskolc a maga 16 százalékával a képzeletbeli dobogó harmadik helyén állt. Innen fordítottak szűk három nap alatt a szavazásokban hagyományosan erős miskolciak.

ÉM-TÁ


[related-post post_id="4180814"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában