Mozaik Múzeumtúra

2020.05.19. 18:30

Rendhagyó tanítási nap a Herman Ottó Múzeumban is

Digitális edukációs órákat tartottak a múzeumok május 18-án, nemzetközi napjuk alkalmából.

Apagyi Beáta

Fotó: Bujdos Tibor

A miskolci Herman Ottó Múzeum is izgatottan várta az eseményt, hiszen szerves részét képezte a programsorozatnak.

Az esemény fő életre hívója a Mozaik Múzeumtúra, szervezője pedig a Felelős Szülők Iskolája. A virtuális esemény célja, hogy népszerűsítse a múzeumpedagógia újdonságait, innovációit, megmutatva, hogy a múzeumok hogyan tudják segíteni az oktatás mindennapjait. Bár az eseményen való részvétel regisztrációhoz volt kötve, a Herman Ottó Múzeum e nélkül is biztosította az elérhetőséget az érdeklődők számára.

Honlapjukon megtekinthetők azok a kisfilmek, melyekkel néprajzi gyűjteményük négy kedvenc műtárgyát mutatják be a muzeológusok. A miskakancsó, a festett láda, a pásztortarisznya és a matyó népviselet kapcsán betekintést nyerhetünk a kulisszák mögé, a raktárak mélyén őrzött néprajzi kincsek világába. Illetve két virtuális kiállítás keretén belül ismerhetik meg az érdeklődők a húsvéti népszokásokat és a Szent György napjához kapcsolódó pásztorhagyományokat a gyűjtemény tárgyai és fotói segítségével.

Sikeres közreműködés

„Az edukációs napra több ezer regisztráció érkezett. A sikert az is bizonyítja, hogy az előzetesen már közzétett kisfilmeket néhány nap alatt több százan tekintették meg, s remélhetőleg e szám a DEMÓ végén az eseménynek köszönhetően tovább nő. A múzeum örül annak, hogy részt vehetett a programban, hiszen több ezer diák számára mutathatta be igen széles múzeumpedagógiai repertoárját, annak egy izgalmas szeletén keresztül. A későbbiekben is szívesen csatlakozik hasonló felkérésekhez, más-más tematikus programokkal is, megjelenítve így gyűjteményeinek sokszínűségét” – mondta Vassné Dobák Leonóra marketing- és kommunikációs osztályvezető.

(A borítóképen: Amikor a videó készült a múzeumban)

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában