Hatalmas siker!

2024.08.17. 18:10

A legjobb színész díját kapta Mészöly Anna a Locarnói Filmfesztiválon

Szimler Bálint első nagyjátékfilmje, a Fekete pont három díjat is kapott a Locarnói Nemzetközi Filmfesztiválon. A Miskolci Nemzeti Színház színművészének, Mészöly Annának a filmben nyújtott alakításáért a legjobb színész díját ítélte oda a zsűri.

Gárdonyi Edina

Mészöly Anna Csehov: Ivanov című színdarabjában is játszott az elmúlt évadban Miskolci Nemzeti Színházban.

Fotó: Vajda János

A boon.hu is beszámolt arról, hogy Szimler Bálint első nagyjátékfilmjének egyik főszereplője Mészöly Anna. A Locarnói Nemzetközi Filmfesztivál az egyik legrégebben alapított, legnagyobb presztízsű seregszemle. A Concorso Cineasti del Presente szekcióban, ahová beválogatták a független produkcióként megvalósult filmet, első- és másodfilmes feltörekvő, tehetséges alkotók munkái láthatóak.

Három díj

A film három díjat is elnyert a fesztiválon. A szombat délutáni gálán Szimler Bálint a rendezésért kapott különdíjat, a filmben nyújtott alakításáért Mészöly Annának pedig a legjobb színész díját ítélte oda a zsűri. Mindketten személyesen vették át a díjat Locarnóban. A pénteki Boccalino d'Oro díjátadón, a független kritikusok zsűrijének gáláján is díjazták a filmet, ott Szimler Bálint kapta a legjobb rendező díját.

Független alkotás

A Fekete Pont több hazai producer együttműködésében, független alkotásként valósult meg. A film írója és rendezője Szimler Bálint, producere Osváth Gábor és Mártonffy Zoltán, a filmet Rév Marcell fényképezte.

Szeptembertől a mozikban

Ájuldozó gyerekek és végeláthatatlan beszédek az ünnepélyes tanévnyitón. Finomfőzelék és hipós felmosóvíz jellegzetes szaga a menzán. A Berlinből hazaköltözött tízéves Palkó (Paul Mátis) csodálkozva szemléli egy átlagos magyar iskola mindennapjait. Egyedül Juci néni (Mészöly Anna), a pályakezdő tanárnő érti őt meg igazán, aki szintén elszenvedője a házmester-kultúrában megragadt intézményi rendszernek – olvasható a film rövid szinopszisában.

A Fekete pont szeptember 19-től látható a magyar mozikban.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában