Rimay

9 órája

Cseh Tamás-dalokkal zárták le a fesztivált

Cseh Tamás 80 – Füst a szemében – ezzel az emlékműsorral zárták le a IV. Rimay Költészeti Fesztivált vasárnap a felsőzsolcai Bárczay-kastélyban.

Boon.hu

Nem kívánják bemutatni Cseh Tamás egyedi interpretációját Fotó: beatkorszak.blog.hu

A zárókoncert Vecsei H. Miklós, Szabó Balázs és Ratkóczi Huba előadása volt. Cseh Tamás élettörténetét mesélik el a születésétől a haláláig több mint 20 dal kíséretében. Cseh Tamás karaktere és emlékezete egyedülálló, mindannyiunk számára közös nevező. Az előadás során nem is kísérlik meg az ő előadásmódját interpretálni. A produkciót Bereményi Géza és Csengey Dénes dalszövegeivel hallhatta a közönség, Bérczes László beszélgetőkönyve nyomán pedig a szövegkönyvet írta és rendezte: Vecsei H. Miklós.

Ez a program méltó lezárása volt a IV. Rimay Költészeti Fesztiválnak, ami szeptember 9-én kezdődött, és irodalmi előadások mellett tartalamazott konferenciát és díjátadót is. A résztvevők bejárták Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyét, így jártak Sárospatakon, Tokajban, de még a vármegyehatáron és a határon túl is: Kisvárdán és a Felvidéken. A fesztivál egyik fontos célja, hogy népszerűsítse az irodalmat a diákok körében.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában