Kiállítás

3 órája

Az ősz hangulatát idézi a diósgyőri alkotók tárlata

Őszidő címmel tizenhárom helyi művész alkotásaiból nyílt kiállítás csütörtökön az Ady Endre Művelődési ház galériáján. A diósgyőri alkotók gyakran festenek a természetben, ezt a kiállításon látható festmények is bizonyítják.

Gárdonyi Edina

A kiállítás résztvevői

Fotó: olvasó

A diósgyőri alkotók Őszidő című tárlatának ünnepélyes megnyitóját a Diósgyőri Kocsis Pál Kertbarát Kör énekkara és Tóth Lőrinc Ágoston műsora tette különlegessé.

Diósgyőri alkotók
Diósgyőri alkotók a kiállítás megnyitóján
Fotó: olvasó

A diósgyőri alkotók igazi közösséggé formálódtak

A Diósgyőri Alkotó Képzőművészek Baráti Társasága 2012 elején alakult. Az elmúlt tizenkét évben erős közösséggé formálódtak a társaság tagjai. Céljuk, megosszák egymás között az alkotás örömét a szeretet és az összetartozás örömével.

Intenzív tizenkét év van mögöttük

A társaság az eltelt több, mint egy évtizedben tartalmas művészi tevékenységet folytatott. A folyamatos alkotás eredményeként számos közös és egyéni kiállításon szerepeltek festményeikkel.

2012 óta számos sikeres kiállításon találkoztunk a műpártoló közönséggel. Összejöveteleinken a szórakozás mellett a szakmai ismeretek elsajátításán túl közös alkotótevékenységet is folytatunk

 – olvasható a társaság bemutatkozójában.

Hangulatokat örökítenek meg

A társaság bemutatkozásában így vall magáról:

Izsó Lajos festőművész vezetésével sokat festünk a természetben is, amit a most kiállított festmények bizonyítanak. Társaságunk nagyon szeret a szabadban festeni, hegyek között vagy vízparton, ahol igyekszünk megörökíteni a tájak csodálatos hangulatát. Mindig lenyűgöz bennünket a természet változatossága, nyugalma, és ami a mai embernek annyira hiányzik: a csend és a béke.

Az Őszidő tárlat kiállítói: Izsó Lajos, Garainé Balogh Márta, Égerszögi Zoltánné, Kavalecz Lajos, B. Szabó Viktória, Cserlaki Ildikó, Balogh Andrea, Mileff Éva, Rádai Mária, Didik László, Égerszögi Zoltán, Turtóczki Angéla Katinka és Prohászkáné Varga Erzsébet.

Az Őszidő című kiállítás az Ady Endre Művelődési házban október 27-ig tekinthető meg, hétköznapokon 9-18 óráig.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában