Három könyvet mutattak be és egy díjat is átadtak Mezőkövesden

Október 13-án, vasárnap három helyi szerző könyvét mutatták be Mezőkövesden, és a Honismereti Szövetség Emléklapját is átadták.

Boon.hu

Forrás: Mezőkövesd honlapja

A Hajdu Ráfis János Mezőgazdasági Gépmúzeumban vasárnap három mezőkövesdi szerző művét mutatták be a Matyóföldi Alkotók és Művészetpártolók Egyesülete szervezésében.

A hármas könyvbemutatón elsőként Csirmazné Cservenyák Ilona, az egyesület elnöke köszöntötte a résztvevőket, majd Titkos Sándorné, a Honismereti Szövetség elnökségi tagja és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Honismereti Egyesület elnöke mondott beszédet, amely során átadta a Honismereti Szövetség Emléklapját Derekasné Orosz Andreának, a bükkábrányi Arany János Általános Iskola egykori igazgatójának.

A szerző is megosztotta gondolatait

Az est első bemutatott kötete a Ketten vagyunk egyek – 67 év a múltból című vers- és írásválogatás volt, amely Hajdu Ráfis János és Bakos Mária közös munkáját tartalmazza. A kötetet Kisné Dudás Mária, az egyesület tagja mutatta be, és részleteket is felolvasott a műből.
A bemutató következő részeként Szlovák Sándor Mezőkövesd a szabadságharcok és világháborúk időszakában című könyvével ismerkedhettek meg az érdeklődők. A művet Takácsné Bozsik Anikó és Takács István mutatta be, majd a szerző, Szlovák Sándor is megosztotta gondolatait az alkotás hátteréről és érdekességeiről.
Az eseményt Dinyési János Tirol magyar emlékei – II. Dél-Tirol című művének bemutatója zárta. A szerző vetítéssel egybekötött előadáson ismertette könyvét, amelyben a Tirolban található magyar emlékhelyekre és Szent Márton szerepére hívta fel a figyelmet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában