Mezőkövesd

2019.10.12. 19:30

A foci olyan, mint a vallás

A matyóvárosban edzőtáborozik a kameruni U23-as válogatott.

Kolodzey Tamás

A labdarúgó csapatot az a George Menougong hozta szűkebb pátriánkba, aki tizenhét esztendővel ezelőtt települt át az afrikai országból hazánkba, s labdarúgóként többek között a DVTK-nál és a Mezőkövesd Zsóry FC-nél is szerepelt – napjainkban pedig már menedzserként és játékosügynökként dolgozik.

Franciául, angolul

– Évekkel ezelőtt a kameruni szövetség vezetői látogattak el hozzánk, a mostani vizit pedig ennek a folytatása – mondta tökéletes magyarsággal George Menougong.

– Az óhazával továbbra is jó kapcsolatot ápolok, évente egyszer, általában télen látogatok szülőföldemre a családommal. Sok otthoni focistát ismerek, az a célom, hogy idehozzak néhány tehetséges fiatalt, és szerződéshez segítsem őket. A közép-afrikai államban huszonöt millióan élnek, nálunk olyan a futball, mint a vallás. George Menougong elmondta, hogy honfitársaival franciául, vagy angolul beszél, és azon is dolgozik, hogy néhány magyar együttesnek kameruni túrát szervezzen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!