jelölhetik

2021.05.14. 18:30

A nemzet sportolója lehet Jónyer István

Pár nap múlva kiderül, hogy ki lesz a grémium tizenkettedik tagja.

Kolodzey Tamás

Fotó: Ádám János

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a jövő csütörtökre hívta össze a nemzet sportolóit, hogy új tagot jelöljenek maguk közé, az elhunyt Monspart Sarolta utódaként.

Bizakodó

Legutóbb tavaly júliusban ültek össze a nemzet sportolói: akkor Kárpáti György háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó halála után Faragó Tamás olimpiai, világ- és Európa-bajnok pólós került a társaságba.

A megtisztelő címet jelenleg tizenegyen viselik, most az a kérdés, hogy ki lesz a testületben a tizenkettedik. Az esélyesek között emlegetik a miskolci születésű Jónyer Istvánt, a DVTK egykori asztaliteniszezőjét.

– Bizakodó vagyok, bár a szavazáskor néhányszor már lemaradtam, ha ebben a nemes versenyben egyáltalán le lehet maradni – mondta a hetvenegyedik évében járó hajdani négyszeres világbajnok, aki csak azért nem lett ötkarikás aranyérmes, mert annak idején a pingpong még nem szerepelt a játékok műsorán. – Nekünk, magyaroknak szerencsénk van: országunk tele van fantasztikus sportolókkal, olimpiai bajnokokkal, így számomra hatalmas dolog, óriási fegyvertény lenne, ha a tagság engem választana.

A nemzet sportolóinak javaslatát Szabó Tünde terjeszti majd a kormány elé, a sporttörvény alapján pedig a kabinet dönt a cím és a vele járó életjáradék adományozásáról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!