Greenplan Kazincbarcika Rally

2022.06.30. 17:00

Elővenné az egri formát a Békési Richárd-Tóth Gergely páros

Hazai körülmények között versenyezhet az előttünk álló hétvégén Békési Richárd és Tóth Gergely.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

Következik a hazai hétvége Békési Richárd és Tóth Gergely számára. A Rally3-as versenyző úgy érzi, hogy a Greenplan Kazincbarcika Rally jó eséllyel elnyerheti az év futama díjat, mert a program önmagáért beszél. A teljes mezőny bizonyíthat a népkerti salakmotor stadionban, a másnapi gyorsasági szakaszok esetében pedig sokkal inkább a technikai tudás, mintsem az autók lőerőben mért különbsége domborodhat ki.

Egri formát szeretne

Békési Richárd szeretné ott folytatni, ahol az Eger Rallyn abbahagyta. Igaz, hogy az abszolút futamgyőzelmet nem kell megmagyarázni, még akkor sem, ha óriási csatában, csupán 1,4 másodperces különbséggel zárt az élen.

- Valóban nyertünk Egerben, de az emelkedőkön és a kigyorsításoknál óriási hátrányban voltunk a többiekhez képest – fogalmazott a Greenplan Kazincbarcika Rally előtt Békési Richárd. – Most azonban elkészült az a fejlesztés, ami már nagyon ráfért a BMW-re. A motorba került néhány új alkatrész, mert az egyébként 150 lóerős autó nagyjából a nyolcvan százalékát volt képes teljesíteni. Ennek a revíziónak már tavaly meg kellett volna történnie, akkor elmaradt, most viszont sikerült a végére járni. Éppen ezért felkészülten és optimistán várjuk július első hétvégéjét.

Más helyzet

Békési Richárd tavaly ősszel az Egyedi Kategóriában indult a Greenplan Kazincbarcika Rallyn. Felszabadultan autózhatott, most viszont egészen más lesz a helyzet, hiszen hajtania kell a bajnoki pontokért. Éppen ezért volt fontos a BMW felújítása, mert a hazai versenynek megbízható technikával szeretne nekivágni.

- Senkinek nem lehet leporolni a tavalyi itinert, mert jelentős változások lesznek a programban – tekintett előre Békési Richárd. – A sajókazai szakaszon fordított irányban megyünk, a fehér aszfalton nagyon élvezetes lesz csúsztatni, látványosan közlekedni. A többi pályán is alaposan meg kell majd dolgozni a sikerért, de nagyon bízom benne, hogy eredményesen fogunk szerepelni július első hétvégéjén.

Ezeken a pályákon valóban sok múlik majd a párosokon, a lóerők közti különbség ugyanis kevésbé jön majd ki a Greenplan Kazincbarcika Rallyn, mint mondjuk Egerben. A tempós kanyarokban nagy szerepe lehet a jó futómű beállításnak, a jól eltalált féktávnak és a pontos vezetésnek.

- Bükki gyerekként az ilyen gyorsokon érezzük magunkat igazán jól – fogalmazott Békési Richárd. – Számomra nagy álom, hogy az év végi díjkiosztón ott lehessünk a fővárosban. Ehhez azonban a bajnokság valamennyi futamán koncentrált és jó teljesítményt kell nyújtanunk. Olyan versenyzést, ami Egerben is jellemzett minket. Kazincbarcikán eredményes autózásban bízunk, de ésszerűtlen kockázatot nem akarunk vállalni. Ha esetleg nem nyerünk, akkor sem leszünk szomorúak. Az a legfontosabb, hogy célba érjünk, pontokat és kilométereket gyűjtsünk. A szezon végén pedig kiderül, hogy ez mire elegendő.

A Greenplan Kazincbarcika Rally programja

Július 1. péntek
16.30 – 19.00 - Itiner és adminisztratív átvétel, versenyiroda

Rally2
Július 2., szombat
07.30 – 12.00 – Itiner és adminisztratív átvétel, versenyiroda
08.00 – 16.00 – Technikai átvétel, Szabó Suzuki
17.55 – Prológ - Miskolc, Népkert, Salak pálya
Július 3., vasárnap
Gyorsasági szakaszok
GY1, 8.43 – Sajókaza – Felsnyárád/1
GY2, 9.01 – Felsőkelecsény – Szuhogy/1
GY3, 9:44 – Teresztenyei elágazás – Imola/1
GY4, 12.02 – Sajókaza – Felsőnyárád/2
GY5, 12.20 – Felsőkelecsény – Szuhogy/2
GY6, 13.03 – Teresztenyei elágazás – Imola/2
GY7, 15.21 – Sajókaza – Felsőnyárád/3
GY8,  15.39 – Felsőkelecsény – Szuhogy/3
GY9,  16.22 – Teresztenyei elágazás – Imola/3
Céldobogó, 17.32 – Kazincbarcika Fő tér

Rally3
Július 2., szombat
16.55, Prológ – Miskolc, Népkert, Salak pálya
Július 3., vasárnap
Gyorsasági szakaszok
GY1, 10.03 – Sajókaza – Felsőnyárád/1
GY2, 10.21 – Felsőkelecsény – Szuhogy/1
GY3, 11.04 – Teresztenyei elágazás – Imola/1
GY4, 13.22 – Sajókaza – Felsőnyárád/2
GY5, 13.40 – Felsőkelecsény – Szuhogy/2
GY6, 14.23 – Teresztenyei elágazás – Imola/2
Céldobogó, 15.33 – Kazincbarcika belváros

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!