Labdarúgás

2023.05.04. 12:22

A Vatta nem hajlandó játszani a Kesznyéten ellen

A két csapat őszi meccsét követő balhé miatt lemondták a vattaiak a hétvégi bajnokit.

A Kesznyéten SE (fehérben) ezen a hét végén meccs nélkül szerez 3 pontot

Fotó: Ádám János

A labdarúgó vármegyei II. osztály Közép csoportjának 25. fordulójában nem rendezik meg a Kesznyéten SE – Vatta FC mérkőzést, ugyanis a vendégcsapat jelezte, hogy nem utazik el a találkozóra. Ám nem sérülés, vagy a bajnokság vége felé gyakrabban előforduló anyagi nehézségek miatt nem kelnek útra a tabella 6. helyén álló dél-borsodiak, hanem mert a két csapat őszi, vattai mérkőzését követő események mély nyomokat hagytak bennük.

– Érdekes mérkőzés volt az őszi, amelyen kétgólos előnyünk után döntetlenre változott az eredmény, majd 2-2-es állás után végül 6-2-re nyertünk – mondta K. Tóth János, a Vatta FC elnöke. – Az eredmény ilyen alakulását az ellenfél tagjai és szurkolói közül nem mindenki viselte úgy, ahogy az elvárható lenne. Verekedés tört ki, rendőri intézkedésre volt szükség, olyan eseményeket éltünk át, amelyek nem valók a sportpályára. Ezt jeleztem a szövetség felé, és ennek során azt is megírtam, hogy a jövőben nem vagyunk hajlandóak pályára lépni a kesznyéteni csapat ellen, sem vendégként, sem pedig akkor, ha nekik kellene nálunk játszani a sorsolás értelmében. Úgyhogy annyi történt néhány napja, hogy megerősítettük a korábbi elhatározást a vármegyei szövetség felé, és írásban jeleztük, hogy nem utazunk el oda. Ugyanis nem szeretnénk hasonló, vagy még elképesztőbb helyzetbe keveredni, mint ősszel.

Tudomásul vették

A 2022. október 10-én lejátszott Vatta FC – Kesznyéten SE (6-2) bajnoki után volt dolga a vármegyei szövetség fegyelmi bizottságának, a kesznyéteniek soron következő négy hazai bajnoki mérkőzésre szövetségi ellenőrt küldtek a sportszervezet költségére, a rendezői létszámukat is 12 főre emeltették fel, és nem mellékesen az azon a meccsen a második félidőre csereként beállt, ám a 91. percében kiállított, 20 éves Farkas Szabolcsot, 2023. július 3-ig eltiltották a mérkőzéseken való részvételtől. 

– A vattaiak döntését, hogy nem utaznak el ide, tudomásul vettük, mást nem tehetünk, de jobb lett volna, ha nem a zöld asztalnál kapjuk meg a 3 pontot, 3-0-val, hanem játékkal szerezzük ezt meg – mondta Kiss Zoltán, a Kesznyéten SE technikai vezetője, akinek miután szóba hoztuk, hogy a vattaiak a két csapat őszi meccsét követő balhé miatt nem utaznak, így folytatta: – Hogy mi volt fél éve az egy másik történet. Nincs két egyforma meccs, nap, mindegyik más. A labdarúgásnak arról kellene szólnia, hogy mi volt a mérkőzésen, nem arról, hogy mi volt utána, vagy, hogy miért nem játszanak le egy bajnokit.

Megyei foci hírek, eredmények a boon.hu oldalán itt!
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!