Helyi sport

2023.05.07. 18:52

Hajrágól a keleti rangadón (fotókkal frissítve)

Döntetlenre végzett a Nyíregyháza és a Diósgyőr, Balmazújvárosban.

A diósgyőri szurkolókon most sem múlott semmi

Fotó: Vajda János

A labdarúgó NB II 36. fordulójában, vasárnap délután Nyíregyháza SFC – Diósgyőri VTK mérkőzést rendeztek Balmazújvárosban Azért itt, mert a szabolcsi együttes stadionját építik, és emiatt albérletben kénytelenek játszani hazai mérkőzéseiket.
A DVTK bajnokként érkezett a hajdúsági városba, a piros-fehérek páholyból várhatták az összecsapást, a nyíregyházi gárdának viszont a bennmaradásért kiharcolásáért nagyon kellettek a pontok.

Három és három
A pályaválasztó gárda kezdőcsapata három helyen változott az előző mérkőzésükhöz képest, a HR Rent-Kozármisleny otthonában elért 2-0-s siker után, sárga lapos eltiltás miatt Baki maradt ki a keretből, míg Pantovic és Szokol csak kispados volt. Ezzel összefüggésben lett kezdő Gál, Csősz és Kovácsréti.
A Diósgyőr kezdője is három helyen módosult. Az egy héttel ezelőtti, az Aqvital FC Csákvárt hazai környezetben 3-1-re legyőző csapatból az akkor megsérült Szatmári nem volt keretben, Cseke és Medgyes neve a cserék között szerepelt, viszont Viczián, Bokros és Koman bizalmat kapott a bajnoknál. A műtött Eppel nem volt keretben, ahogy az érettségire készülő Jurek sem, viszont Gera igen. A sérüléséből visszatérőben lévő támadó két hónap után jelentkezett játékra. 
Mivel meccs előtti zeneszolgáltatás, hangosítás nem volt, az üzengetés megafonokkal már a mérkőzés előtt megkezdődött a két ősi rivális szurkolótábora között. A csordultig telt, 300 fős vendégszektor előtt a ,,A lázadásotok már a múlté” drapéria feszült a kezdéskor.

Fotó: Homoky György
Fotó: Homoky György
Fotó: Homoky György

A nyíregyházi ultraszektorban kb. 100 főnyi fanatikus igyekezett hazai pályás körülményeket teremteni a piros-kékeknek. A lelátói hangulatra nem lehetett panasz, egyik oldalon sem.

Diósgyőri fölény
A 7. percben Bényei lőtt a kapu fölé, pár másodperccel később Lőrinczy pedig a bal kapufa mellé, majd megint Bényei jött, akinek a közeli kísérletét Hegedűs L. kapus megfogta. A sorban Koman következett, aki jobb alsó sarok mellé küldte a lasztit. A 12 perc alatt összehozott négy vendég lehetőség után Vass kapu fölé lőtt labdája jelentett eseményt, majd újra a Diósgyőr volt soron, Bokros durrantott a léc fölé, majd Bényei közeli löketét védte jó reflex-szel a nyíregyházi kapus, aztán Lőrinczy sistergőse zúgott ki felső kapufa fölött, ami után Holdampfnak is volt egy égbe lőtt labdája. Mindez azt jelentette, hogy a félidő első fele után 1-8 volt a lövőkísérletek száma. A Diósgyőr kontroll alatt tartotta a meccset, a piros-fehérek szokatlanul nagy területen futballozhattak, és ezt felszabadultan tették. Koman kísérletét hárította Hegedűs L., nem sokkal ezután, hogy a vendég szektorban az anyák napjáról is megemlékeztek, az ,,Isten éltessen minden diósgyőri édesanyát” felirattal. Aztán Lőrinczy belsőzése kerülte a kaput, majd Lukács D. lövését hárította a kapus. A meccs első fele minden tekintetben a vendég csapat fölényét hozta, ,,csak” a gól hiányzott a DVTK játékából.

Gólok
A második félidő elejének menete más volt, mint az addig látottak, a Nyíregyháza támadói többet tartózkodtak az ellenfél térfelén, és nagy igyekezetüknek meg is lett az eredménye. Az 55. percben Pekár balról jól ívelte a kapu elé a labdát, a hosszú oldalon érkező Novák pedig 7 méterről a háló bal oldalába fejelt (1-0). A hátrányba került Diósgyőr igyekezett váltani, és a cserék is arra irányultak, hogy valahogy sikerüljön betalálni. A nagy nyomás megvolt, de olyan lövési lehetőségek, amelyek az első félidőben adódtak, nem mutatkoztak. Tömören és szervezetten védekezett a Nyíregyháza, ám ezt a kemény falat a hajrában áttörte a Diósgyőr. A 87. percben Lukács D. jobbról érkező beadását Bárdos pofozta a kapuba 8 méterről a vendég tábor előtt (1-1). Ettől több már nem volt a meccsben, a meccs egésze alapján a döntetlen a hazai csapatra nézvést hízelgő. 

Fotó: Homoky György

Labdarúgás: jegyzőkönyv
Nyíregyháza SFC – Diósgyőri VTK 1-1 (0-0)
Balmazújváros, 1500 néző. V.: Görög (Bertalan D., Sinkovicz).
Nyíregyháza SFC: Hegedűs L. – Csősz, Gál, Gengeliczki, Nagy B. – Vass P., Sigér (Kiss Á., 84.) – Pekár (Gresó, 64.), Kovácsréti (Szerető, 73.), Pataki (Farkas B., 64.) – Novák (Adamcsek, 84.). Vezetőedző: Lengyel Roland.
Diósgyőri VTK: Danilovic – Farkas D., Viczián, Bárdos, Bokros (Gera, 71.) – Koman (Medgyes, 61.), Holdampf, Bényei (Illés B., 82.) – Lőrinczy (Szűcs K., 82.), Lukács D., Obounet (Könyves, 71.). Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.
Sárga lap: Vass P. (68.), Hegedűs L. (72.), ill. Koman (21.).
Gólszerző: Novák (55.),  ill. Bárdos (87.).
Jók: Hegedűs L., Gengeliczki, Vass P., ill. Bényei, Bárdos, Holdampf, Lőrinczy. 
Fekete Tivadar, sportigazgató: – Az első perctől jó szemlélettel játszottunk, annak érdekében, hogy a célunkat elérjük. Minden párharcot keményen vívtunk meg, majd a végén meglátjuk, hogy mire elég a most megszerzett egy pont. Úgy érzem, hogy elől tudunk hozni olyan stratégiai elemeket, amire szükség volt, a labdaszerzéseink után azon voltunk, hogy eredményesek legyünk. A végén sajnálatos módon jött egy hiba, dekoncentráltság miatt, ami megadta a Diósgyőrnek a lehetőséget arra, hogy kiegyenlítsen.
Kuznyecov Szergej: – Az eredménnyel és a játékkal sem lehetek teljesen elégedett. A helyzeteink megvoltak, készültünk az ellenfél hosszú labdáira, pontrúgásaira. Sajnos, egy jól fejelő játékosuk egyedül maradt, de a csapat az utolsó utolsó pillanatig küzdött, hajtott, ebből sikerült gólt szereznünk, ez pozitív dolog. Az ellenfél 16-osáig elég jól futballoztunk, de sokkal jobban kellett volna koncentrálunk a befejezéseknél.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!