Kajak-kenu

2023.08.24. 16:00

Mindkét számban meg van a finálé

A szerdai, C-2 500 méteres előfutamot (amelyből a második helyen lépett tovább társával, Nagy Biankával) követően csütörtökön két feladata is volt Bragato Giadának a németországi Duisburgban zajló idei felnőtt kajak-kenu világbajnokságon. A Tisza-parti klub, a TKKSE versenyzője délelőtt C-4 500 méteren Csorba Zsófiával, Opavszky Rékával, és Nagy Biankával megpróbált egyből döntőbe jutni a szám második előfutamából. Ehhez a legjobb háromban kellett zárniuk, s mivel ebben a futamban csupán négy egység volt, ez a 3. hellyel, és az 1:50.205 perces idővel sikerült is. A döntőt vasárnap 12.17-től rendezik meg Duisburgban.

Pár órával később, csütörtökön kora délután a páros középdöntőkre került sor, összesen háromra. Bragatóék éppen a harmadikban voltak érdekeltek, egy indiai, egy cseh, egy kazah, egy spanyol, egy ukrán, egy indonéz, illetve egy amerikai duó társaságában. Az első három pozíció ért finálét, a magyar kettes – a spanyolok mögött – másodikként haladt át a célvonalon, mégpedig 1:56.029 perces idővel. A C-2 500 méter döntőjét szombaton 12.30-tól bonyolítják le a németországi eseményen. Az első nyolc helyezett olimpiai kvótát szerez, de nem magának, hanem az országának. A magyar olimpiai keret, név szerint jövőre fog kialakulni a nemzetközi versenyek, és a válogatókat követően.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!