Labdarúgás

2024.05.05. 14:31

DVTK: a bajnokság csúcsa a 0-7

Az idei évadban a legnagyobb különbségű eredmény, ötgólos volt.

A történelmi tett szereplőinek egy csoportja

Fotó: DVTK

A labdarúgó NB I-ben a 2023/24-es évadban eddig lejátszott mérkőzések közül kiemelkedik a szombati, Újpest FC – Diósgyőri VTK 7-0-ra végződött meccs, ugyanis ez a most zajló bajnokság legnagyobb különbségű győzelme, veresége. Az ezt megelőzően lejátszott 183 bajnokin mindössze hét olyan meccs volt, amelyen négy gólnál nagyobb különbségű eredmények alakultak ki, és ezek mind ötgólosok voltak. Hat találatnyi különbség egy találkozón sem született, úgyhogy ez, a DVTK számára fájdalmas, megszégyenítő vereség a maga nemében nagy csúcs. 
Az eset érdekességét növeli, hogy egy olyan csapat győzött most hét góllal, amelyik ebben az évadban az eddig a meccsig elért 10 sikeréből egyszer sem nyert kettőnél több találattal. Ezzel szemben nyolcszor (!) kapott ki legalább három góllal: Paksi FC – ÚFC 3-0, Ferencvárosi TC – ÚFC 3-0, Mezőkövesd Zsóry FC – ÚFC 4-0, Kisvárda MG – ÚFC 4-0, MTK Budapest – ÚFC 3-0, ÚFC – Ferencvárosi TC 0-5, ÚFC – Zalaegerszegi TE FC 1-5, Kisvárda MG – ÚFC 4-1. Ez utóbbi két bukta már az első két állomása volt annak a 4 vereségből álló sorozatnak, amely megelőzte a lila-fehéreknek a DVTK-val szembeni összecsapását. 
Diósgyőri fiaskóból sem volt hiány ebben az évadban, azon túl, hogy a piros-fehérek egyszer nyertek két gólnál nagyobb különbséggel (DVTK – Fehérvár FC 4-0), négyszer maradt alul legalább három gólos különbséggel: Fehérvár FC – DVTK 4-0, Paksi FC – DVTK 4-1, DVTK – Zalaegerszegi TE FC 0-3, Zalaegerszegi TE FC – DVTK 5-1.

A DVTK ezt megelőzően NB I-es bajnokin, nem is olyan régen, 2019. március 2-án kapott ki hét góllal – azt követően, hogy egy fordulóval előtte, az Újpest FC otthonában 5-0-ra maradtak alul – a Ferencvárosi TC vendégeként véreztek el 7-0-ra. 
Az akkori kapitulációnak nem volt személyi következménye, a piros-fehérek szakvezetője, Fernando Fernandez Escribano is folytathatta a munkáját, csak 15 bajnokival később, egy újabb FTC elleni vereség, egy 1-0 után váltak meg tőle.

A legnagyobb különbségű győzelmek/vereségek a 2023/24-es évadban
5. forduló: Ferencvárosi TC – Paksi FC 6-1
8. forduló: MTK Budapest – Ferencvárosi TC 1-6
10. forduló: MTK Budapest – Puskás AFC 0-5
21. forduló: Puskás AFC – MTK Budapest 6-1
22. forduló: Újpest FC – Ferencvárosi TC 0-5
27. forduló: Fehérvár FC – Mezőkövesd Zsóry FC 5-0
29. forduló: Puskás AFC – Paksi FC 5-0

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!