Kosárlabda

3 órája

DVTK HT: 34 nap, 11 meccs

A DVTK HT erős sorozattal kezdi a 2024/25-ös évadot. A DVTK HT az első bajnoki meccsét vasárnap játssza.

A DVTK HT célja az új évadban, a bajnoki cím megvédése

Fotó: Török Attila

A DVTK HT női kosárlabdacsapata számára a hét végén megkezdődik a 2024/25-ös évad, az élvonal bajnoki címvédője vasárnap 19.00-tól a TFSE-MTK vendége lesz, az NB I 1. fordulójában. A piros-fehérek közös edzésekkel eltöltött felkészülési időszaka meglehetősen rövid, mindössze négyhetes volt, elsősorban azért, mert a magyar válogatott három játékosa, Kányási, Lelik és Miklós M., valamint a montenegrói gárda erőssége, Jovanovic világbajnoki előselejtezőkön vettek részt. A felvezető szakasz után, egy erős sorozatba kezd Völgyi Péter vezetőedző együttese, ugyanis vasárnapról számítva 34 nap alatt 11 (!) tétmérkőzés vár a piros-fehérekre, négy Euroliga mérkőzés és hét bajnoki. Utóbbiak többsége alkalmas lesz arra, hogy a csapatépítésre használják, már ha az ellenfelek, és a várható erőviszonyuk úgy alakul egy adott mérkőzésen belül, hogy ezt meg lehet tenni, de ettől függetlenül húzós lesz a DVTK Hun-Therm november 1-ig tartó első etapja.

A DVTK HT kedden este szurkolói ankéttal hangolt az új évadra
A DVTK HT kedden este szurkolói ankéttal hangolt az új évadra
Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

DVTK HT: tavalyi emlék

– Kétségtelen, hogy a bajnokság legerősebb csapataival nem találkozunk a következő bő egy hónapban, de a kezdés erős lesz, a TFSE-MTK elleni összecsapást nagyon komolyan kell venni. Többek között azért, mert a fővárosi együttes a bajnoki idény elejére a lehető legjobb formába akart kerülni, az Európa Kupa csoportkörbe jutásért megrendezett találkozóira, amelyek közül a visszavágót szerdán este játszották – mondta Völgyi Péter, a DVTK Hun-Therm vezetőedzője, majd így folytatta: – A TFSE-MTK ugyan alulmaradt a francia gárda elleni csatában, ám azok után, hogy az első mérkőzésen hazai pályán jelentősen kikaptak, a visszavágón szoros eredmény elérésére voltak képesek, és dominánsabb teljesítményt nyújtottak. Tavaly is vért izzadva tudtunk ellenük nyerni vendégként, és most sem számítunk könnyű meccsre.

A hiányzókról

A diósgyőriek a bajnoki rajt előtt négy edzőmeccsen léptek pálya, mindet megnyerték, de az utolsó mérkőzésükről több játékos is hiányzott egészségügyi okok miatt.
– Az biztos, hogy Aho N. és Toman még nem játszhat vasárnap, előbbinek kell még 2-3 hét, utóbbival januártól kalkulálunk. Jó állapotban van Toman, de nem akarunk kockáztatni, félkész játékosokat nem szabad bedobni, nehogy visszájára süljön el a dolog, és esetleg rásérüljön – mondta Völgyi Péter, majd így folytatta: – A múlt hét szombati, utolsó felkészülési találkozónkról hiányzott Miklós M. jobban van, az ő játéka nem kérdéses, viszont Gulbe és Lelik esetében ez a helyzet, szerintem csak a meccs napján kapunk választ arra, hogy bevethetők lesznek-e.
Arra a kérdésre, hogy mikor láthatjuk közel azt a csapatot, amit szeretne az edző, így felelt Völgyi Péter:
– A megálmodott csaptunk, elméletileg 2-3 hét múlva érhet el arra a szintre, hogy közös edzést tudunk tartani nekik, de addig is szeretnénk előre lépni mindenben. Az átmeneti időszakot próbáljuk minél jobban felhasználni, hogy egy kis idő múlva már ne kelljen az alapdolgokkal foglalkozni.

Kevés volt

Azt is megkérdeztük a diósgyőri szakvezetőtől, hogy mennyiben változik a csapat játéka az előző évadhoz képest.
– Vannak olyanok, amelyekben nem szabad, hogy változás történjen: nagyon fegyelmezetten kell megoldani a védekezést, támadásban pedig megtalálni a könnyű kosarak szerzésének lehetőségét. Persze lesznek olyan elemek, amelyeket tavaly nem csináltunk, amelyeket szeretnénk beilleszteni a játékunkba, de ehhez idő kell, az eddig közösen eltöltött négy hét nagyon kevés volt erre. De a TFSE-MTK ellen minden nehézség ellenére győzni szeretnénk, már csak azért is, mert a jó bajnoki rajt fontos lenne az Euroliga mérkőzések kezdete előtt.

A TFSE-MTK az EK-ban
A TFSE-MTK a hazai pályán elszenvedett 33 pontos vereség után (57-90) hat ponttal kikapott a francia UFAB 49 vendégeként szerdán a női kosárlabda Európa Kupa selejtezőjének a visszavágóján, így nem került főtáblára: UFAB 49 (francia) – TFSE-MTK 83-77 (16-20, 18-17, 29-24, 20-16).

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában