Megye II.

2019.05.07. 17:03

A játékos brutalitását a játékvezető bánta Kisgyőrben

Példátlan eset történt a Kisgyőr–Ónod megyei II. osztályú focimeccsen.

Kolodzey Tamás

A Közép csoport 26. fordulója keretében 3–2-es hazai vezetésnél a 70. percben azért szakadt félbe a találkozó, mert a hazaiak egyik játékosa, Burai Krisztián alaposan megverte a játékvezetőt.

Felháborító

Először Kékedi Lászlót, a Kisgyőr Községi Sportegyesület elnökét kerestük meg, de nem kívánt nyilatkozni a bántalmazásról. Viszont elmondta a véleményét Vida Miklós, az ónodiak elnöke:

– Felháborító, ami történt, a brutális cselekedet egyszerűen minősíthetetlen. A játékvezető jogos 11-est ítélt, utána pedig szó szerint nekiesett a kisgyőriek 3-as számú mezt viselő tagja. Rendező nem akadt, aki megfékezte volna, az otthoni játékosok viszont, és ezt a becsületükre írom, Kasza Dénes védelmére keltek. A látottak mindenkit mélyen megráztak, remélem, hogy a tettes méltó büntetést kap majd az MLSZ megyei igazgatóságának illetékeseitől.

Véleményt kértünk Friedl Csabától, a játékvezetői bizottság elnökségének tagjától, a testület etikai és jogi albizottsága vezetőjétől, aki így válaszolt:

– A 70. percben a játékvezető büntetőt ítélt a hazaiak ellen. Burai Krisztián ezt követően a játékvezető felé rohant, és magasra ugorva a térdével testen rúgta a Heves megyéből érkezett Kasza Dénest, akit a könyökével még nyakon ütött, majd a tehetetlen dirigenst ököllel szájon vágta. Mindenki dermedten állt, hiszen a labdarúgó pályán ilyen szörnyű cselekedetsorozat ritkán fordul elő. A játékvezető – akinek védelmére keltek a csapatok tagjai – miután összeszedte magát, természetesen kiállította a tettest, majd vérző szájjal lefújta a mérkőzést.

Döntést hoznak

Az ügy kivizsgálása az MLSZ megyei igazgatóságának verseny- és fegyelmi bizottságára tartozik. Döntést hoznak majd a félbeszakadt találkozó sorsáról és a vétkes játékossal szemben is eljárnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!