Karrier

2020.07.21. 14:12

Otthonról is dolgozhatnak a Vodafone ügyfélszolgálatos munkatársai

Hazánkban egyedülálló módon a Vodafone Magyarország júliustól az ügyfélszolgálatos kollégák számára is lehetőséget biztosít a folyamatos távmunkára.

Szentkuti Gabriella, a Vodafone Lakossági Értékesítési és Operációs Vezérigazgató-helyettese

A vállalat és a Home Agent programra jelentkező munkatársak úttörő szerepet vállalnak az új, innovatív munkavégzés kialakításában. Az átállás mögött meghúzódó okokról és a változások gyakorlati bevezetéséről Szentkuti Gabriellával, a Vodafone Lakossági Értékesítési és Operációs Vezérigazgató-helyettesével beszélgettünk.

- A Vodafone Magyarország júliustól az ügyfélszolgálatos kollégák számára is lehetőséget biztosít a távmunkára. Miért hozta meg a vállalat ezt a döntést?

- A koronavírus világszerte munkavállalók millióit kényszerítette az otthoni munkavégzésre. A Vodafone fővárosi irodáiban a teljes munkatársi állománya számára március közepén elrendelte az otthoni munkavégzést, ez azonban nem okozott fennakadást a vállalat életében, hiszen a home office évek óta napi rutint jelent a vállalatnál. Voltak azonban olyan kollégák, például az ügyfélszolgálaton, akik esetében munkájuk jellegéből fakadóan korábban elképzelhetetlen lett volna az otthoni munkavégzés. A járvány miatt azonban 2-3 hét alatt sikerült kitalálni és megvalósítani azt, hogy ők is otthonról, biztonságosan dolgozhassanak tovább. Egy belső felmérésből kiderült, hogy a munkatársak közel háromnegyede hosszú távon is élne a távmunka lehetőségével, ez pedig arra sarkalt minket, hogy megteremtsük a feltételeket, amelyekkel ez biztosítható. Vagyis a járványidőszakban tapasztaltak és a dolgozói igények miatt döntöttünk úgy, hogy átalakítjuk az ügyfélszolgálati munkarendet.

Szentkuti Gabriella, a Vodafone Lakossági Értékesítési és Operációs Vezérigazgató-helyettese

- Milyen előnyei vannak a távmunkának a kollégák és a vállalat szempontjából?

- A kollégák egyrészt időt és pénzt spórolnak a munkahelyre történő utazás kiesésével, vagyis több szabadidőhöz jutnak, amit utazás helyett akár a családjukkal is tölthetnek. Másrészt a megoldás rugalmasabb munkavégzést tesz lehetővé, ezek a tényezők együttesen pedig csökkentik a stresszt és növelik a munkahelyi elégedettséget. Munkáltatói oldalról is rendkívül előnyös, hiszen a távmunka optimalizálja az irodahely kihasználtságát, emellett pedig a nyugodt, csendes otthoni munkakörnyezet fókuszáltabb munkavégzést eredményez a munkavállalók részéről.

- Kik jelentkezhetnek távmunkára a Vodafone Magyarországnál?

- Olyan munkavállalók számára biztosítjuk az állandó távmunka lehetőségét, akiknél adottak az otthoni feltételek a hatékony és biztonságos munkavégzéshez. Ennek érdekében bizonyos tréningeken részt kell venniük, amelyek adatvédelemről, valamint munka- és egészségvédelemről szólnak.

- A szükséges munkaeszközökön kívül mit biztosít a vállalat a távmunkában dolgozók számára?

- Egyrészt a vállalat biztosítja a távmunkában dolgozó kollégák munkaállomásának érintésvédelmi állapotfelmérését, erről szakember ad tájékoztatást minden távmunkában dolgozónak. Ennek köszönhetően megbizonyosodhatunk arról, hogy a kollégáink biztonságos és kényelmes környezetben tudnak dolgozni. Másrészt igyekszünk hozzájárulni az esetleges irodába járás útiköltségeihez, erre havonta maximum két napon kérjük őket. A jólétükhöz emellett elérhetővé tettünk különböző képzéseket, tréningeket, szükség esetén a vállalat által biztosított coachok és pszichológusok segítségét is igénybe vehetik.

- Milyen ütemben valósul meg az átállás?

- A célunk az, hogy a telefonos ügyfélszolgálat 50 százaléka minél hamarabb át tudjon állni az állandó otthoni munkavégzésre, várhatóan ebben a pénzügyi évben el fogjuk ezt érni. Természetesen területi megkötések nélkül, Zalaegerszegtől Debrecenig nyitva áll az ügyfélszolgálatos munkatársak előtt az állandó otthoni munkavégzés lehetősége, amire az igényüket július elejétől nyújthatják be.

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!