Miskolc

2019.08.03. 14:30

Éjszakai pillangók tanyája lett a selyemréti lakótelep

Hiába harcolnak a lakótelepen, nem tudják elüldözni az örömlányokat.

Hegyi Erika

A Selyemréten lakók egyre nehezebben viselik, hogy környékük örömlányok és futtatóik tanyája lett. Siroki Győző, aki ezen a lakótelepen nőtt fel, öccsével együtt elhatározta, hogy rendet teremt a környéken. Mivel mindketten sportolók voltak, jelenleg pedig edzők, attól sem félnek, hogy a lányokat futtatóik őrzik.

– Körülbelül 15–20 évvel ezelőtt figyeltünk fel arra, hogy a lányok egyre feljebb húzódnak a Fonoda utcáról és a Tiszai pályaudvar környékéről. Többen és többen lettek, mára pedig tömegével érkeznének, ha nem határoztuk volna el, hogy rendet csinálunk. Amint megláttunk egy lányt, odamentünk hozzá és elküldtük. Ha nem értett a szép szóból, egy-két pofont is kiosztottunk, és előfordult az is, hogy a futtatójával verekedésbe keveredtünk. Néha még a kést is elővették a fiúk. De a harcunk szélmalomharcnak bizonyul, úgy érezzük, teljesen egyedül maradtunk a problémánkkal. Körülbelül 40 lányt már sikerült elűznünk a Selyemrétről, de vannak olyanok, akik vissza-visszatérnek, és folyamatosan megjelennek újak is. Ők mind fiatal roma lányok, többnyire 14–18 évesek. Az a legnagyobb baj, hogy van rájuk igény, főleg a 40–50 éves férfiak körében. Még az előnytelen külsejű, idősebb nőket is viszik. Pedig teljesen törvénytelen, hogy itt árulják a bájaikat, hiszen 200 négyzetméteres körzetben óvoda, bölcsőde, általános iskola, középiskola, két kollégium és templom is található – sorolja Győző, aki a napokban kereste meg szerkesztőségünket a problémával.

Mi a megoldás?

Tudomása szerint a miskolci lányok mellett a Selyemréten megjelentek a Nyíregyháza környékéről érkező, az abaúji, a zsolcai és a sárospataki prostituáltak is. Van, akire a futtatója felügyel, de sokan állnak az utcán olyanok is, akik teljesen egyedül vállalják ennek az életnek minden veszélyét. Veszélye pedig van. Győző nem egy lányt ismer, aki a kuncsafttól esett teherbe, és amikor terhesek lesznek, még akkor is kelendőek a piacon, viszik őket, mint a cukrot.

– Számtalanszor jelentettem a rendőrségnek, mi folyik a Selyemréten, voltam a Miskolci Rendőrkapitányság vezetőjénél is. Ő azt mondta, szóljak, ha látok a Selyemréten örömlányokat. Így is tettem egy darabig, akkor jöttek a rendőrök, és elzavarták őket, de mindennap nem telefonálhatok – panaszolja Győző.

Kérdeztük a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányságtól, hogy mi lehet a megoldás a problémára. Várjuk a választ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!