Koronavírus

2020.04.11. 12:30

Szigorítások jönnek Tokajban és Tarcalon

Tokajban a parkolókat, Tarcalon pedig a sétányt zárják le.

Erdős József

Az elmúlt hétvégén tapasztalt idegenforgalmi érdeklődésre, valamint az érvényben lévő kijárási korlátozások miatt lezárják szerdán délutántól Tokajban a Tisza parti parkolót. A település vezetője a terület tulajdonosaival történt egyeztetés után jelentette be a döntést.

Posta György közösségi oldalán videóüzenetben azt mondta, a járművek előli lezárásra azért van szükség, mert az érvényben lévő kijárási korlátozások ellenére sokan látogattak az elmúlt hétvégén Tokajba. A parkolóban üzemelő vendéglátóegységek többsége ugyan bezárt, de így sok turista töltötte a napsütéses időt a városban. A járványveszélyben azonban az emberek egészsége most fontosabb, így a rendőrség tanácsára a terület tulajdonosaival egyeztetve döntöttek a lezárásról. A korlátozás szerdán délután három órától húsvét után kedd reggelig van érvényben, majd ezt követően minden hétvégén a veszélyhelyzet elmúlásáig. A döntés kiterjed az összes önkormányzati tulajdonú parkolóra, így a Fesztiválkatlannál, a színháznál és a Bodrog-part mellett sem lehet majd megállni. A városban üzemelő szupermarketet üzemeltető lánc is egyetért a döntéssel, így az ottani parkoló csak a szombati nyitvatartási időben üzemel. Lezárják a Finánc-dombi kiáltót is, így az ünnep alatt azt sem lehet látogatni. A polgármester kiemelte, általában örömmel fogadják a Tokajba látogató turistákat, a járványhelyzet elmúltát követően szeretettel várnak vissza minden vendéget.

Rendkívüli döntés

Nemcsak Tokaj népszerű a kirándulók körében, hanem a környező települések is. Éppen ezért a tarcali polgármester is rendkívüli döntésről tájékoztatott közösségi oldalán. Butta László azt írta, az Áldó Krisztus-szoborhoz vezető sétány parkolóját zárják le csütörtöktől. Hozzátette, a helyi lakosok mindenféle korlátozás nélkül látogathatják a sétányt, másoknak azonban ez most tilos. A döntés a kijárási korlátozás feloldásáig érvényben marad.

(A borítóképen: A tokaji „nagy parkoló” madártávlatból| Fotó: Erdős József)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!