Kultúra

2017.06.15. 11:46

Interjú: Garamvölgyi-Bene Beáta

Miskolc - Béres Szabi beszélgető partnere Garamvölgyi-Bene Beáta zenész/zenetanár volt, aki a Kárpátia zenekar oszlopos tagja is egyben.

Miskolc - Béres Szabi beszélgető partnere Garamvölgyi-Bene Beáta zenész/zenetanár volt, aki a Kárpátia zenekar oszlopos tagja is egyben.

Béres Szabi: Mikor kerültél először közel a zenéhez?

Garamvölgyi-Bene Beáta: 7 éves koromban a szüleim beírattak zeneiskolába. Számomra a zene már akkor is hatalmas hatással volt az életemre. Zenéltem, mikor szomorú voltam, zenéltem jókedvemben, így nem volt kérdés , hogy a zenei pálya útjára kell-e lépnem.

Béres Szabi: A komolyzene után, hogyan jött a rock életérzés, valamint a Kárpátia az életedbe?

Garamvölgyi-Bene Beáta: Ez egy érdekes kérdés. Sosem szerettem igazán a rock zenét, valahogy ez a stílus nagyon távol állt tőlem, mígnem meghallottam a Kárpátia dalait, ahol gyönyörű dallamok fonják körbe a magyar történelem dicső múlt témáit. Onnantól kezdve teljesen a zenekar rabjává váltam. Aztán hirtelen - mondhatni intuitív - gondolatom támadt. Felkerestem a zenekart, mert egy dal erejéig szerettem volna velük egy színpadon állni. Hamar jött is a válasz, így 2007. decemberében megváltozott az életem. Azóta az álmaimat élem.

Béres Szabi: Legutóbbi albumotok „Territórium” címmel látott napvilágot, mit lehet róla tudnunk?

Garamvölgyi-Bene Beáta: Ez a 18. lemeze a zenekarnak. Minden évben - már hagyományosan augusztus 20-án adunk ki egy új albumot. A Territórium című lemezen sok-sok érdekes dal található. Vannak vidámabb hangvételű dalok és hallhatóak komolyabb, sokszor igen fájdalmas témák is. Emellett egy népdalfeldolgozás is felkerült a lemezre, ahol Egedy Piroskával, a zenekar csellistájával szólózunk.

Béres Szabi: Mikor várható friss (album) megjelenés?

Garamvölgyi-Bene Beáta: Az idén is augusztus 20-ra tervezzük a megjelenést. Ez a lemez a szokásostól kicsit eltérő lesz, de szerintünk fantasztikus meglepetést fog okozni.

Béres Szabi: Pénteken számodra hazai pályán, Miskolcon léptek fel a zenekarral, mennyiben másabb számodra itthon játszani hazai közönség előtt?

Garamvölgyi-Bene Beáta: Azért is különlegesebb, mert 10 évvel ezelőtt itt léphettem először színpadra a zenekarral. Így a miskolci koncert számomra mindig nagyon meghatározó.

Béres Szabi: Köszönöm a beszélgetést!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!