Magyarország

2011.01.25. 09:18

Jövő hétfőig lehet jelentkezni a Zöld Iroda versenyre

<p>A hónap végéig lehet jelentkezni az idei Zöld Iroda versenyre, amelynek célja, hogy feltárják és csökkentsék az irodai működéssel járó környezeti terheléseket, valamint elterjesszék a környezettudatos gondolkodást a dolgozók között.</p>

A KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért immár ötödször hirdette meg a Zöld Iroda versenyt, amelyben cégek, hivatalok, intézmények, iskolák és civil szervezetek is részt vehetnek. Két vállalati és három nonprofit kategóriában lehet nevezni attól függően, hogy hányan dolgoznak az adott irodában.

A verseny februártól áprilisig tart. A résztvevők először Pécsett, egy félnapos műhelymunka során kapnak tájékoztatást és segítséget a felkészüléshez. A verseny elején felmérik az irodák kiindulási állapotát, majd a végén, a fejlesztések után újra elvégzik az állapotfelmérést. Ezt a KÖVET Egyesület szakértői helyszíni bejárással ellenőrzik.

Azt vizsgálják, hogy az adott iroda mennyit fejlődött a verseny ideje alatt, mennyire volt aktív, illetve milyen mértékben tudott megfelelni a Zöld Iroda kritériumoknak. Az eredményeket pontokká számítják át, amelyek alapján egy független zsűri dönt a nyertesekről. A díjátadó június 23-án lesz Budapesten, a Zöld Iroda kiállításon -mondta a Független Hírügynökségnek Halmavánszki Rita projektfelelős.

A zöld irodai működés nagyon sok területre kiterjed, beletartozik az energia- és a víztakarékosság, de akár az irodához kapcsolódó közlekedés, utazások, étkezések és rendezvények is. A korábbi évek versenyzői és díjazottjai is ezeken a területeken próbáltak meg minél többet fejlődni, illetve kiegészítették ezt erős kommunikációval és a munkatársak bevonásával, hiszen ez is alapja a Zöld Iroda Programnak - tette hozzá a projektfelelős.

A részleteket a www.zoldiroda.hu honlapon lehet megtalálni.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!