Magyarország

2013.02.05. 14:07

Az MSZP tiltakozik, a polgármester vizsgálatot indított az iskolai eszközök átadása miatt Nyíregyházán

Nyíregyháza, 2013. február 5., kedd (MTI) - Az MSZP szerint igaztalan utólagos nyilatkozattételre kötelezik Nyíregyháza érintett oktatási intézményeit az iskolai eszközök átadása ügyében - mondta Jeszenszki András, az MSZP nyíregyházi alelnöke kedden sajtótájékoztatón a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen.

Nyíregyháza, 2013. február 5., kedd (MTI) - Az MSZP szerint igaztalan utólagos nyilatkozattételre kötelezik Nyíregyháza érintett oktatási intézményeit az iskolai eszközök átadása ügyében - mondta Jeszenszki András, az MSZP nyíregyházi alelnöke kedden sajtótájékoztatón a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen. Az önkormányzat szóvivője az MTI-vel tudatta: a polgármester munkacsoportot hozott létre, hogy megvizsgálják a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak (Klik) átadott eszközök ügyét.

A Hír24 szerint bútorokat és számítástechnikai eszközöket vitt el a Klik nyíregyházi iskolákból a saját irodája berendezéséhez a múlt héten. A Klik erre reagálva közölte, használaton kívüli, raktáron lévő informatikai eszközöket és irodai berendezéseket kapott a nyíregyházi tankerület ideiglenes használatba, a hírportál szerint viszont volt, hogy teljesen új, használatban lévő berendezési tárgyakat foglaltak le.

Jeszenszki András elmondta: az informatikai eszközöket és bútorokat irodája berendezéséhez elvivő Klik tankerületi munkatársai olyan nyilatkozatot írattak alá utólag az iskolák igazgatóival, miszerint "önkéntes felajánlás" történt részükről az átadásnál.

Hozzátette, hogy amellett az igazgatók "szájkosarat" is kaptak, nem nyilatkozhatnak semmilyen kérdésben.

Nagy László, az MSZP nyíregyházi városi elnöke arról beszélt, hogy "az 1950-60-as évek sötét korszakát idéző iskola-irányítási rendszer van alakulóban, újra politikai hadsereget ültetnek az oktatási intézmények nyakába".

Rendes Sándor, a nyíregyházi önkormányzat szóvivője kedden közleményben tudatta MTI-vel: Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP), a megyei jogú város polgármestere tényfeltáró munkacsoportot hozott létre annak érdekében, hogy megvizsgálják a helyzetet.

A közlemény szerint a munkacsoport feladata többek között, hogy az önkormányzat ide vonatkozó rendeleteinek megfelelően, az oktató-nevelő munka érdekeit szem előtt tartva, Nyíregyháza város tulajdonának sérelme nélkül történt-e az eszközök használatba vétele.

A munkacsoportnak február 7-ig kell jelentést készítenie az eszközök átadás-átvételéről, annak körülményeiről, az önkormányzati rendeletnek való megfeleléséről - közölte a szóvivő.

- MTI -  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!