Magyarország

2013.02.22. 16:33

Integritás tanácsadó szakirányú továbbképzést indít az NKE

Budapest, 2013. február 22., péntek (MTI) - A korrupció elleni törekvésekhez kapcsolódóan integritás tanácsadó szakirányú továbbképzés indul a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE) - tájékoztatta az intézmény pénteken az MTI-t.

Budapest, 2013. február 22., péntek (MTI) - A korrupció elleni törekvésekhez kapcsolódóan integritás tanácsadó szakirányú továbbképzés indul a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE) - tájékoztatta az intézmény pénteken az MTI-t.A közlemény Biró Marcellre, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) közigazgatási államtitkárára hivatkozva ismertette: a továbbképzés célja olyan szakemberek képzése, akik antikorrupciós lépésekkel tovább fokozzák majd az átláthatóságot a közigazgatás minden területén.

Patyi András, az NKE rektora ezzel összefüggésben úgy értékelte, hogy képzési és tudományos fejlesztésének egy újabb fontos állomásához érkezett az egyetem. Jelezte: a továbbképzést az elmúlt fél év munkája eredményeként indítják, s 2014 májusáig 100 integritás tanácsadó szakembert képzése a cél.

A szakirányú továbbképzést a KIM megrendelői igényeinek megfelelően indítják, a fővédnökségét az Állami Számvevőszék elnöke vállalta. A közlemény szerint az elméleti és gyakorlati ismeretek a közigazgatásban széleskörűen alkalmazhatók, és hozzájárulnak a korrupció visszaszorításához, a tisztességes, ügyfélközpontú, etikus közigazgatás megteremtéséhez.

Az egyetem kiemelte: a képzés bevezetése igazodik a kormány korrupció elleni törekvéseihez és nemzetközi vállalásaihoz, valamint a Magyary Zoltán közigazgatás-fejlesztési koncepcióhoz, amelynek kiemelt célja a korrupciómentes közszolgálat megteremtése.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!