Nagyvilág

2008.11.14. 15:01

Virtuális megcsalás miatt válik egy brit nő

<p>Egy brit nő azután adott be válókeresetet férje ellen, hogy párja virtuálisan megcsalta egy internetes játékban - írta pénteken a brit média. A negyven éves David Pollard a Second Life nevű népszerű virtuális valóság-játékban csalta meg feleségét, akivel a valóságban, és a virtuális világban is házastársak voltak. A Second Life bírósága már kimondta a válást, a brit valóságban pedig a jövő héten döntenek az ügyben.</p>

A most 28 éves Amy Taylor 2003-ban ismerkedett meg Pollarddal egy csevegőszobában, majd a két Second Life rajongó fél év múlva már össze is költözött. Taylor azonban még 2005-ös házasságuk előtt rajta kapta barátját, hogy amíg ő a valóságban szundított, Pollard egy virtuális prostituáltal szórakozott egy virtuális kanapén.

"Nagyon dühös voltam, nem hittem el, hogy mit csinált" - mondta el Taylor, hozzátéve, hogy Pollard ebben semmi kivetnivalót nem talált. A pár az affér ellenére összeházasodott, de Taylor továbbra is gyanakodott, és még egy magánnyomozót is felbérelt a játékban, hogy figyelje férfje virtuális életét.

A válásról végül azután döntött a nő, hogy idén áprilisban rajtakapta férjét, ahogy a Second Life-ban "egy kanapén szertetteljesen ölelkezett egy nővel". Taylor másnap be is adta a válókeresetet. A brit bíróság a jövő héten dönt az ügyben, míg a Second Life bírósága már májusban kimondta a válást.

A több mint 15 millió előfizetővel rendelkező Second Life egy internetes szerepjáték, ahol a játékosok egy avatarnak nevezett karaktert irányítva léphetnek kapcsolatba a többi játékossal, vagy a világgal. A saját gazdasággal rendelkező világ pénznemét át lehet váltani amerikai dollárra, és sok cég nyitott már boltot a virtuális világban, ahol valós országok is fenntartanak nagykövetségeket.

Taylor közben elárulta, hogy már van új barátja, akivel a World of Warcraft nevű internetes fantasy szerepjátékon keresztül ismerkedett meg, és már össze is költöztek.

David Pollard a Daily Mail című brit lapnak a Second Life-ból nyilatkozva azt állította: nem a játék volt a probláma a házasságukban. "Semmi házimunkát nem volt hajlandó elvégezni, csak folyamatosan a World of Warcrafttel játszott" - magyarázta Pollard.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!