Nagyvilág

2010.03.23. 11:09

Drótkötélpályán járnak iskolába!

<p>Kalandosnak tűnik a kicsik iskolába járása, de nem az. Alattuk 400 méteres mélységben folyó dübörög, ők pedig akár 64 km/h-val is száguldhatnak a rozsdás kötélpályán.</p>

Kolumbia egyes vidékein meglehetősen sajátosan kell megoldani a gyerekek iskolába járását. Így van ez a Bogotától 40 mérföldre délkeletre eső hegyvidékes településen, ahol csupán egy maroknyian laknak. Az elzárt vidéket 12 drótkötélpálya köti össze a völgy másik oldalával, ez minden kapcsolatuk a külvilággal.

Az ottani gyerekek minden nap ezen a pályán siklanak le az iskoláig, s bár ez elsőre kalandosnak hangzik, nem az. Ugyanis az egyre rozsdásodó pályán nagyjából 800 métert siklanak, s ha nem fékezik magukat, akkor a 64 kilométer/órás sebességet is elérhetik. Alattuk mintegy 400 méter mélyen a Rio Negro folyó dübörög.

A felvételeken az iskolába igyekvő Daisyt látható, és öt éves testvére, Jamid, igaz utóbbi gyermek még túl fiatal ahhoz, hogy biztonságosan lemenjen a pályán, ezért nővére egy jutazsákba viszi maga mellett miközben egy fából készült villával irányítja sebességüket.

Nézze meg a képeket >>>

- Még egy felnőtt is vérfagyasztó látvány nyújt ezen a pályán, nemhogy a kisgyerekek, akinek nap mint nap ezt az utat kell megtenniük – mondta a Columbia Journal újságírójának a fotós, aki a „szembeforgalom" pályájáról fotózta a 9 éves Daisy Morát és öccsét.
- MON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!